Ηνωμένο Βασίλειο: Με απευθείας ανάθεση το πιθανότερο στη Eurovision 2024!

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η διοργανώτρια χώρα της Eurovision 2023, πρόσφατα ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας της με την TaP Records στην επιλογή των εκπροσώπων του. Το BBC ξεκίνησε τη συνεργασία του με την TaP το 2022, κατακτώντας τη 2η θέση με τον Sam Ryder. Πρόκειται για το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας στον διαγωνισμό από το 1998, το οποίο και έφερε τον διαγωνισμό σε Βρετανικό έδαφος. Η επιτυχία του Sam Ryder, ανανέωσε τη συνεργασία του BBC και της TaP και το 2023 και η χώρα εκπροσωπήθηκε από τη Mae Muller, η οποία όχι μόνο δεν επανέλαβε την επιτυχία του 2022, αλλά τερμάτισε μόλις 25η.

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης της διακοπής της συνεργασίας με την TaP, γεννήθηκε ένα εύλογο ερώτημα σχετικά με τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου στη Eurovision 2024. Η απάντηση δίνεται από τον Υπέυθυνο του τμήματος Ψυχαγωγίας στο BBC, ο οποίος και αναφέρει:

Ήταν πολύ καλή η συνεργασία με την TaP και η τεχνογνωσία τους. Είχαμε δύο υπέροχους εκπροσώπους που στηρίχθηκαν πολύ από το Βρετανικό κοινό. Ο Sam Ryder είναι τώρα ένας πραγματικός σουπερστάρ. Η φετινή μας συμμετοχή βρέθηκε στο top ten των Βρετανικών τσαρτς και πήγε πολύ καλά.

Ο κόσμος με ρωτάει αν πρέπει να διοργανώσουμε ένα μεγάλο σόου στο BBC και πώς θα επιλέξουμε την επόμενη συμμετοχή μας. Είναι πολύ σημαντικό να τραγουδάει κανείς ζωντανά σε αυτά τα γιγάντια στάδια και χρειαζόμαστε έναν πολύ έμπειρο ερμηνευτή, που να έχει εμπειρία σε αυτό, Νομίζω πως θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες στη μουσική βιομηχανία για να μας βοηθούν να επιλέγουμε τις συμμετοχές μας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το BBC κατά μεγάλη πιθανότητα θα επιλέξει τη συμμετοχή του εσωτερικά και με απευθείας ανάθεση για 5η συνεχόμενη χρονιά. Ένας εθνικός τελικός μάλλον δε βρίσκεται στα σχέδια του BBC αφού η προτεραιότητα στην επιλογή των εκπροσώπων του φαίνεται να είναι η εμπειρία και ο επαγγελματισμός.

Η συμμετοχή της Mae Muller μολονότι αγαπήθηκε πολύ από τους φαν, δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των τελευταίων αλλά και των στοιχηματικών γραφείων και τερμάτισε μόλις στην 25η θέση. Αποτέλεσε αντικείμενο αρνητικής κριτικής μέσα στη χώρα για την αδύναμη φωνητική της απόδοση και την εμφάνισή της και μάλλον η χαμηλή της θέση προβλημάτισε για το ποια θα πρέπει να είναι τα κριτήρια επιλογής ενός καλλιτέχνη.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

2 ΣΧΟΛΙΑ
 1. Danai G
  Danai G says:

  Και τι ζητάω; Μία ροκ ή ραπ συμμετοχή από το Ηνωμένο Βασίλειο. Δύσκολο; Όχι, αρκεί να ξυπνήσουν οι υπεύθυνοι για την επιλογή του τραγουδιού.

  Απάντηση
 2. Thg
  Thg says:

  Με στενοχωρει που δεν πήγε καλά φέτος η Mae. Φαίνεται πολύ γλυκιά και συμπαθής και το τραγούδι ήταν σύγχρονο και ωραίο. Αλλά φωνητικά ήταν παρωδία δυστυχώς.

  Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *