Ελβετία: Με εσωτερική επιλογή και στη Eurovision 2024!

Με την Ελβετία να έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, ξεκινάει επισήμως και η διαδικασία αναζήτησης της συμμετοχής της.

Η Ελβετία θα συνεχίσει και φέτος την παράδοση της επιλογής της συμμετοχής της μέσω εσωτερικής επιλογής. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων ξεκινάει την Πέμπτη 10 Αυγούστου και αναμένεται να ολοκληρωθεί δύο εβδομάδες μετά, στις 24 Αυγούστου. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να τηρούν τις προϋποθέσεις που αναγράφονται στους κανονισμούς που έχουν θεσπίσει από κοινού οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Ελβετίας. Μάλιστα, εντύπωση μάς κάνει ο πρώτος και ακόλουθος κανονισμός:

[οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Ελβετίας] αναζητούν ένα μοντέρνο, εντυπωσιακό τραγούδι το οποίο τηρεί τις διεθνείς προδιαγραφές

Η διαδικασία επιλογής

Για την επιλογή της συμμετοχής της Ελβετίας στη Eurovision 2024 θα αποφασίσει μια επιτροπή κοινού μαζί με μια 25μελή διεθνή επιτροπή που θα αποτελείται από επαγγελματίες μουσικούς οι οποίοι και έχουν εμπλακεί με τον θεσμό στο παρελθόν. Παράλληλα, φέτος θα δούμε και μια διεθνή επιτροπή κοινού να εμπλέκεται στη διαδικασία επιλογής της συμμετοχής.

Η τελική απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στο κοινό στις αρχές τους 2024.

Η Ελβετία συμμετείχε στη Eurovision 2023 με τον Remo Forrer και το “Watergun“, ενώ κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό της διοργάνωσης για 4η συνεχόμενη φορά.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα γύρω από τον αγαπημένο σας διαγωνισμό!

Πηγή: SRF.ch
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *