Λίχτενσταϊν: Το κανάλι 1 FL TV αποκλείει την συμμετοχή στην Eurovision 2024!

Όπως όλα δείχνουν, το Λίχτενσταϊν δεν θα κάνει το ντεμπούτο του στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ούτε το 2024, στο Μάλμε της Σουηδίας.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, το 1 FL TV, επιβεβαίωσε πριν από λίγο στο ESC Today, πως δεν θα συμμετέχουν ούτε αυτήν την χρονιά. Το Λίχτενσταϊν αντιμετωπίζει περισσότερα προβλήματα, σε σχέση με άλλες χώρες, στην ένταξή του στον Διαγωνισμό, καθώς θα πρέπει πρώτα το δημόσιο κανάλι να γίνει μέλος της EBU.

Οι κανόνες του διαγωνισμού, όπως έχουν ως τώρα, επιτρέπουν μόνο μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) να συμμετέχουν. Kαθώς το να ενταχθεί στην ένωση, θα πρόσθετε επιπλέον κόστος στην συμμετοχή, ειδικά σε μια μικρή χώρα, το Λίχτενσταϊν  δεν έχει συμμετέχει στον Διαγωνισμό μέχρι στιγμής.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2010, το Λίχτενσταϊν είχε δείξει ενδιαφέρον στο να λάβει μέρος στον Διαγωνισμό, καθώς ο τότε πρόεδρος του 1 FL TV, ο Peter Kolbel, ήθελε η χώρα του να συμμετέχει σε αυτήν την μεγάλη γιορτή. Ωστόσο η όλη διαδικασία σταμάτησε, όταν ο Kolbel έφυγε από την ζωή πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Διευθύνων Σύμβουλος του καναλιού του Λίχτενσταϊν, Sandra Wolfdt, είχε δηλώσει το 2022 πως δεν στοχεύουν πλέον το κανάλι τους να γίνει μέλος της EBU. Συγκεκριμένα η Sandra Wolfdt είπε:

«Δεν έχουμε πλέον αυτόν τον στόχο, στοχεύουμε κυρίως στο να ενημερώνουμε μέσα στο Λίχτενσταϊν και για το Λίχτενσταϊν.»

Αυτό σημαίνει πως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν θα δούμε ούτε φέτος μια καινούργια χώρα να κάνει το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό. Η τελευταία χώρα που έκανε το ντεμπούτο της ήταν η Αυστραλία, πίσω στο 2015.

Πηγή: esctoday.com

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *