Πορτογαλία: Παρούσα στο Μάλμε το 2024!

Η Πορτογαλία θα είναι παρούσα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του Festival da Canção στο Instagram πως η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου θα διαγωνιστεί αυτή τη φορά επί Σουηδικού εδάφος κάτι που είχε να συμβεί από το Διαγωνισμό του 1992 και τότε στο Μάλμε. Για την ιστορία η Πορτογαλία λόγω κακών αποτελεσμάτων και οικονομικών λόγων είχε αποφασίσει να απέχει από τις διοργανώσεις του 2000, 2013 και 2016 που συμπτωματικά λάμβαναν χώρα στη Σουηδία.

Σε ό,τι αφορά τώρα το Festival da Canção 2024 θα διαγωνιστούν 20 τραγούδια, από τα οποία τα 14 θα προκύψουν ύστερα από πρόσκληση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας RTP σε δημιουργούς διαφόρων ειδών μουσικής ενώ τα υπόλοιπα έξι θα προκύψουν μέσα από τη διαδικασία υποβολής συμμετοχής.

Η διαδικασία κατάθεσης πρωτότυπων και αδημοσίευτων τραγουδιών είναι ανοιχτή από σήμερα έως τις 15 Οκτωβρίου 2023. Όλοι οι πολίτες πορτογαλικής υπηκοότητας ή κάτοικοι της χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Πορτογάλων που ζουν εκτός Πορτογαλίας, καθώς και των πολιτών άλλων εθνικοτήτων που διαμένουν στην Πορτογαλία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για αυτές τις 6 θέσεις. Η λήψη και η επιλογή αυτών των έξι τραγουδιών θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση των κομματιών στο RTP. Αυτά τα κομμάτια πρέπει να είναι διαθέσιμα συμπληρώνοντας τη φόρμα που είναι διαθέσιμη εδώ.

Στο φετινό διαγωνισμό που έλαβε χώρα στο Λίβερπουλ τη χώρα εκπροσώπησε η Mimicat με το τραγούδι “Ai coração” το οποίο αφού πε΄ρασε τον πρώτο ημιτελικό περιορίστηκε στην 23η θέση με 59 βαθμούς.

Πηγή: RTP

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *