Σερβία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για την Eurovision 2024!

Ξεκινά η διαδικασία επιλογής της συμμετοχής της Σερβίας στην Eurovision 2024!

To RTS, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, προχώρησε σήμερα σε επίσημη ανακοίνωση με την οποία και επίσημα ξεκινούν οι διαδικασίες ανεύρεσης της επόμενης συμμετοχής της Σερβίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας.

Από τις αιτήσεις που θα κατατίθενται στον προκηρυγμένο διαγωνισμό, μια επιτροπή που αποτελείται από μουσικούς συντάκτες του RTS θα επιλέξει τις συμμετοχές με βάση αποκλειστικά την καλλιτεχνική τους ποιότητα. Εάν καμία συμμετοχή δεν πληροί την απαιτούμενη μουσική ποιότητα, το RTS έχει το δικαίωμα να επιλέξει ανεξάρτητα τη συμμετοχή.

Η τελική επιλογή του καλλιτέχνη θα γίνει όπως και στο Διαγωνισμό της Eurovision με βάση το σύστημα 50% επιτροπές και 50% κοινό.  Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει την 1η Νοεμβρίου.

Το 2023 τη Σερβία εκπροσώπησε ο Luke Black με το τραγούδι “Samo mi se spava” (Само ми се спава) τερματίζοντας στο Μεγάλο Τελικό στην 24 θέση με 30 βαθμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=gPRfg9wzbpw&pp=ygUWZXVyb3Zpc2lvbiAyMDIzIHNlcmJpYQ%3D%3D

Αποχώρηση από την Junior Eurovision 2023

Παράλληλα με την ανακοίνωση για την Eurovision 2024 έγινε γνωστό πως η Σερβία θα αποχωρήσει από την Junior Eurovision 2023 που πρόκειται να λάβει χώρα στη Νίκαι της Γαλλίας στις 26 Νοεμβρίου.

Η Olivera Kovacevic, αρχισυντάκτρια του ψυχαγωγικού προγράμματος του RTS, επιβεβαίωσε ότι η Σερβία αποχωρεί για οικονομικούς λόγους.

Πηγές: RTS , Eurofestivales

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *