Γερμανία: Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την Eurovision 2024 – Πότε θα επιλεγεί η συμμετοχή;

Μέσω επίσημης ανακοίνωσής του, ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας NDR ανανακοίνωσε σήμερα πως ο εθνικός τελικός  για την επιλογή της συμμετοχής της χώρας θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2024, με το νέο όνομα ‘Das Deutsche Finale 2024’ (Ο γερμανικός τελικός 2024). Παράλληλα γνωστοποιήθηκαν οι κανονισμοί και άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων.

Παρά την αλλαγή της ονομασίας του γερμανικού εθνικού τελικού, οι κανονισμοί δεν έχουν τροποποιηθεί σε σημαντικό βαθμό. Παρακάτω παραθέτουμε τα κύρια σημεία της ανακοίνωσης:

  • Καλλιτέχνες και συγκροτήματα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από σήμερα (7 Σεπτεμβρίου) μέχρι και 5 Οκτωβρίου 2023, στην ακόλουθη πλατφόρμα: eurovision.de. Παράλληλα, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να γνωστοποιήσουν την πρότασή τους μέσω του TikTok χρησιμοποιώντας το hashtag #EurovisionGermany2024
  • Το NDR τονίζει πως είναι ευπρόσδεκτοι καλλιτέχνες από όλα τα μουσικά είδη
  • Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή με ή χωρίς τραγούδι. Η αντιστοίχηση μεταξύ κομματιών και καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Ωστόσο, σε όλες τις αιτήσες, ανεξαρτήτως του εάν περιέχουν τραγούδι ή όχι, θα πρέπει οι συμμετέχοντες να επισυνάπτουν ένα βίντεο μέσω του οποίου αποδικνείονται οι φωνητικές τους ικανότητες.
  • Όσοι καλλιτέχνες υποβάλλουν τραγούδια θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να τηρούνται οι προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Κατά συνέπεια τα τραγούδια αυτά δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 3 λεπτά ή να έχουν κυκλοφορήσει πριν την 1η Σεπτεμβρίου 2023. Τέλος, όσον αφορά το στιχουργικό κομμάτι, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς τη γλώσσα.

Τη Γερμανία φέτος εκπροσώπησαν οι Lord of the Lost με το τραγούδι “Blood and Glitter”. Το, δημοφιλές στη Γερμανία, συγκρότημα κατέλαβε την τελευταία θέση στην τελική κατάταξη με συνολικά 18 βαθμούς. Θα μπορέσει η Γερμανία να ανατρέψει το σερί των κακών αποτελεσμάτων και να κατακτήσει μία θέση στην αριστερή πλευρά του βαθμολογικού πίνακα;

https://www.youtube.com/watch?v=dyGR4YWlPEs


Μείνεται συντονισμένοι στο eurovisionfun για να διαβάσετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγές: EBU, ESC kompakt, eurovision.de

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *