Δανία: Το Dansk Melodi Grand Prix επιστρέφει στις 17 Φεβρουαρίου | Αλλαγές στην ψηφοφορία!

Η νέα σεζόν της Eurovision ξεκίνησε και επίσημα. Πολλές είναι οι χώρες που ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε την επίσημη λίστα των συμμετεχουσών στη Eurovision 2024 χωρών.

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και στη Δανία. Ως συνήθως, το Dansk Melodi Grand Prix θα χρησιμοποιηθεί ως format για την επιλογή της επόμενης συμμετοχής της χώρας. Συγκεκριμένα, το Dansk Melodi Grand Prix θα αποτελείται το 2024 από έναν τελικό με 8 διαγωνιζόμενους και θα λάβει χώρα στις 17 Φεβρουαρίου στο DR Koncerthuset στην Κοπεγχάγη.

Οι επικείμενες αλλαγές στο DMGP

Οι υπεύθυνοι της αποστολής της Δανίας θα καταβάλουν τη μεγαλύτερη κατά το μέτρο του δυνατού προσπάθεια ώστε να επιλέξουν και μια δυνατή συμμετοχή, η οποία θα μπορεί να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό και στα σύγχρονα πρότυπα του διαγωνισμού. Μια πρωτοβουλία για την αλλαγή της ρότας για τη χώρα της Σκανδιναβίας είναι επιτακτική, καθώς η Δανία κατέχει αυτή τη στιγμή το αρνητικό ρεκόρ των τριών συνεχόμενων αποκλεισμών.

Ο Διευθυντής Προγράμματος του DMGP, Erik Struve Hansen, αναφέρει:

Χρειάζεται ένα δυνατό τραγούδι, ένας δυνατός τραγουδιστής και μια πολύ δυνατή ερμηνεία. Είναι ένα είδους τρίγωνο. Είναι σημαντικό να συνηγορούν και τα τρία.

Η επιβολή της διεθνούς κριτικής επιτροπής

Περισσότερη σημασία αναμένεται να δοθεί στον ρόλο των διεθνών κριτών στο DMGP 2024. Αν και υπάρχει ήδη μια διεθνής κριτική επιτροπή τα τελευταία χρόνια, το 2024 η διεθνής κριτική επιτροπή, που αποτελείται από ειδικούς της μουσικής και της Eurovision, θα έχει πιθανώς περισσότερα μέλη και μεγαλύτερο βάρος στο συνολικό αποτέλεσμα. Η διεθνής κριτική επιτροπή θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αντικατοπτρίζεται το πνεύμα της Eurovision και οι τάσεις της διεθνούς μουσικής σκηνής στη συμμετοχή που θα επιλεγεί.

Παρόλο που δεν ήταν η επιλογή του κοινού, ο Reiley κέρδισε το εισιτήριο για το Λίβερπουλ το 2023. Ερμήνευσε το τραγούδι του “Breaking My Heart” στον δεύτερο ημιτελικό, αποτυγχάνοντας να προκριθεί, ενώ συγκέντρωσε μόλις 6 πόντους, όλους από την Ισλανδία.

Πηγή: ekstrabladet.dk

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *