Ιρλανδία: Οι Cruachan κατέθεσαν συμμετοχή για τη Eurovision 2024!

Το RTÉ , ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιρλανδίας, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στη Eurovision 2024 και θα πραγματοποιήσει εθνική διαδικασία επιλογής.

Η προθεσμία υποβολής είναι η Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023. Οι καλλιτέχνες και οι τραγουδοποιοί καλούνται να υποβάλουν τα τραγούδια τους στον ιστότοπο του RTE με τον Ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα να τονίζει ότι αναζητά έμπειρους καλλιτέχνες.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να έχουμε τον πρώτο διεκδικητή της Ιρλανδικής εκπροσώπησης στη Eurovision 2024. Οι Cruachan, ένα γνωστό ιρλανδικό metal-folk συγκρότημα, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για τη Eurovision. Δοκίμασαν την τύχη τους και το 2023 αλλά δεν επιλέχθηκαν στον τελικό κατάλογο συμμετεχόντων. Οι Cruachan μάς ενημέρωσαν μέσω των social media ότι έχουν ήδη καταθέσει τη συμμετοχή τους για τη Eurovision 2024. Συγκεκριμένα:

Υποβάλαμε τη συμμετοχή μας για να εκπροσωπήσουμε την Ιρλανδία στη Eurovision 2024. Όταν καταθέσαμε ξανά πέρυσι, είπαμε ότι ήρθε η ώρα η Ιρλανδία να σταματήσει να στέλνει ποπ μουσική και ρισκάρει για κάτι διαφορετικό. Άλλο ένα ποπ τραγούδι στάλθηκε και πάλι δεν περάσαμε στον τελικό. Πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη δύναμη της Ιρλανδίας είναι η παραδοσιακή μας μουσική και η παραδοσιακή μουσική ήταν πάντα η μεγαλύτερη δύναμη των Cruachan.
Η συμμετοχή μας, Talamh , είναι το πιο “Cruachan” τραγούδι που θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει. Ήταν στα πρώτα στάδια για να συμπεριληφθεί στο επόμενο άλμπουμ, αλλά αποφασίσαμε να το πάρουμε, να το συντομεύσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε για τη Eurovision. Αγαπάμε τη Eurovision και θα ήταν τιμή μας να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας εκεί. Ας ελπίσουμε ότι θα φτάσουμε τουλάχιστον στον τηλεοπτικό τελικό και το κοινό μπορεί στη συνέχεια να πάρει την τελική απόφαση.
#cruchanforeurovision

Σε νεότερη ανάρτησή τους, ανέφεραν επίσης ότι το “Talamh”, η συμμετοχή που κατατέθηκε, θα είναι δίγλωσσο. Οι στίχοι είναι στα αγγλικά και το ρεφρέν στα γαελικά.

Ποιοι είναι οι Cruachan;

Οι Cruachan με έδρα το Δουβλίνο είναι ένα ιρλανδικό folk metal συγκρότημα που δραστηριοποιείται από τη δεκαετία του 1990. Αναγνωρίζονται ως πρωτοπόροι του είδους folk metal. Το “εμπορικό σήμα” folk metal των Cruachan είναι γνωστό ως Celtic metal λόγω της έμφασης που δίνει στην κελτική μουσική και της ενσωμάτωσης της κελτικής μυθολογίας στους στίχους του. Ο ιρλανδικός αρχαιολογικός χώρος Rathcroghan, μερικές φορές γνωστός ως Cruachan , ενέπνευσε το όνομα του συγκροτήματος.

Η πρόταση των Cruachan αποτελεί αίτημα για επιστροφή στις ρίζες της ιρλανδικής μουσικής παράδοσης, κάτι που η Ιρλανδία έχει αφήσει εδώ και καιρό στο παρελθόν. Μπορεί η ιρλανδική και η κέλτικη μουσική να αλλάξουν την τύχη της άλλοτε Βασίλισσας στον διαγωνισμό;

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

1 reply
  1. Danai G
    Danai G says:

    Δεν τους γνώριζα, αλλά όταν είδα ότι θα καταθέσουν τραγούδι, είπα να τους ψάξω. Απίστευτοι είναι οι τύποι, μου αρέσει πολύ ο συνδιασμός folk-metal με Ιρλανδική παράδοση. Μακάρι να επιλεχθούν, εγώ τους στηρίζω.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *