Σλοβακία: Ο Γενικός Διευθυντής του RTVS για τις πιθανότητες επιστροφής της χώρας!

Ο Γενικός Διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης της Σλοβακίας Luboš Machaj αναφέρθηκε στις πιθανότητες επιστροφής της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο Aktuality.sk.

Η Σλοβακία έλαβε μέρος στον διαγωνισμό για πρώτη φορά το 1994 και έκτοτε έχει συμμετάσχει επτά φορές, έχοντας ως καλύτερη επίδοση την 18η θέση που κατέλαβε το 1996 ο Marcel Palonder. Από το 1998 μέχρι και το 2008 απείχε από τον διαγωνισμό, ενώ το 2009 επέστρεψε και συμμετείχε μέχρι και το 2012, δίχως να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό. Η μετέπειτα αποχώρηση της δεν οφειλόταν στα άσχημα αποτελέσματα, αλλά στην αδυναμία της δημόσιας τηλεόρασης να ανταποκριθεί στο κόστος της συμμετοχής. 

Οι δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του RTVS

Ο L. Machaj ξεκαθάρισε, αρχικά,  πως οι οικονομικές απαιτήσεις μίας συμμετοχής στη Eurovision δεν επιτρέπεουν την επιστροφή της χώρας στο διαγωνισμό του 2024.

Είμαστε πράγματι μία από τις λίγες χώρες που δεν μεταδίδουν την Eurovision. Οι απαιτήσεις, τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και στον τομέα της προετοιμασίας είναι αρκετά υψηλές. Έαν όλα τα προβλήματα επιλυθούν, το 2024 θα δηλώσουμε πως σε έναν χρόνο θα επιστρέψουμε στον διαγωνισμό. Έχουμε άλλωστε λάβει σχετικά καλές προσφορές για την επιστροφή μας αυτή. Το απαιτούμενο ποσό δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο δεν είναι ασήμαντο.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μέθοδο που το RTVS θα ήθελε να ακολουθήσει για την ανάδειξη του εκπροσώπου, εφόσον φυσικά επιστρέψει η χώρα.

Θα πρέπει επίσης να αποφασίσουμε με ποιά μέθοδο θα επιλεγεί η συμμετοχή μας. Το 2012 μας εκπροσώπησε ο Miro Šmajda, του οποίου η πρόταση προέβλεπε εξαρχής πως το κόστος της συμμετοχής θα καλυπτόταν από τους χορηγούς που είχε από πίσω του. Η Eurovision είναι μία πανευρωπαϊκή υπόθεση και η Σλοβακία θα πρέπει να εκπροσωπείται σε αυτήν. 

Στη Eurovision 2024 έχει ήδη επιβεβαιώσει την επιστροφή του, μεταξύ άλλων, το Λουξεμβούργο ενώ υπάρχουν πιθανότητες να επιστέψει και το Μονακό. Θα μπορούσε η Σλοβακία να γίνει η επόμενη χώρα που επιστρέφει στον διαγωνισμό;


Μείνεται συντονισμένοι στο eurovisionfun για να διαβάσετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγές: Aktuality.skeurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *