Αυξάνεται, για ακόμη μία χρονιά, το κόστος συμμετοχής στη Eurovision!

Ο Michael Kealy, αρχηγός της Ιρλανδικής αποστολής στον διαγωνισμό της Eurovision, αποκάλυψε,στο πλαίσιο συνέντευξής του με το Éirevision, πως το κόστος συμμετοχής στον διαγωνισμό πρόκειται, για ακόμη μία χρονιά, να αυξηθεί.

Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς των χωρών οφείλουν να καταβάλουν ένα συγκεκριμένο ποσό ετησίως, ώστε να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό. Το ποσό αυτό διαφοροποιείται ανά χώρα με βάση, κυρίως, τον πληθυσμό της αλλά και οικονομικά κριτήρια. Φέτος, το κόστος αυτό πρόκειται να αυξηθεί και πάλι, όπως γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο συνάντησης των αρχηγών αποστολής των συμμετεχόντων χωρών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η αιτία της αύξησης αυτής, σύμφωνα με την EBU, είναι πως ο διαγωνισμός “δεν είναι οικονομικά βιώσιμος”. Το παραπάνω ζήτημα προέκυψε μετά τους αποκλεισμούς της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από την EBU. Η Ρωσία, δεδομένου του μεγάλου της πληθυσμού και της ισχυρής της οικονομίας, ήταν μία εκ των χωρών που συνεισέφεραν περισσότερο οικονομικά στην διεξαγωγή του διαγωνισμού. Συνεπώς, το ποσό αυτό θα πρέπει τώρα να καλυφθεί από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες χώρες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρχηγός της Ιρλανδικής αποστολής, το ένα τρίτο του προϋπολογισμού που έχει στη διάθεση της για τον διαγωνισμό η δημόσια τηλεόραση της χώρας δαπανάται στο κόστος αυτό. Το 2022, το ποσό αυτό άγγιζε τα 92,588€ ενώ το 2023 αυξήθηκε στα 105,099€. Ενδεικτικά, το ποσό αυτό για τη Ρουμανία, για το έτος 2023, ανερχόταν στα 180,000€, ενώ για την Ισπανία στα 347,697€.


Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για να όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγή: Éirevision 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *