Σουηδία: Ένα ντεμπούτο και δύο ακόμα επιστροφές για το Melodifestivalen 2024!

Οι Torbjörn Ek και Stina Dahlgren της Aftonbladet μόλις πρόσθεσαν νέα ονόματα στη λίστα των πιθανών συμμετεχόντων του Melodifestivalen 2024  με νέα ονόματα! Θυμίζουμε ότι πέρυσι, η πιο δημοφιλής Σουηδική εφημερίδα αποκάλυψε πέρυσι τέτοια εποχή τους 24 από τους 28 συμμετέχοντες του Melodifestivalen, πριν τα αποκαλύψει το ίδιο το SVT.

Μετά τους Samir & Viktor, έχουμε άλλες δύο επιστροφές και έναν καλλιτέχνη Drag Race Sweden που θα έρθει στην επόμενη έκδοση του Melodifestivalen! Οι θαυμαστές ήδη γνωρίζουν την τέσσερις φορές διαγωνιζόμενη στο Melodifestivalen Lisa Ajax και την Cazzi Opeia, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 2022 με το τραγούδι “I Can’t Get Enough” και συνέγραψε το “Tattoo” που έδωσε τη δεύτερη φετινή νίκη στη Loreen και την έβδομη νίκη για τη Σουηδία! Στη λίστα προστίθεται και η γνωστή από το Drag Race SverigeElecktra .

Ποια είναι η Elecktra;

Στην παραγωγή του SVT “Drag Race Sweden“, βασισμένη στο cult Αμερικανικό διαγωνιστικό πρόγραμμα του Ru Paul, η Elecktra μπήκε στην 1η σεζόν του σόου και κατέλαβε την 4η θέση. Τώρα, σύμφωνα με πηγές, της έχει δοθεί θέση στο Melodifestivalen 2024 και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι πανέτοιμη!

Ποια είναι η Lisa Ajax;

Θα είναι πέμπτη φορά της πρώην νικήτριας του “Idol” για στον διαγωνισμό, τρεις φορές έφτασε στον τελικό, είτε απευθείας είτε μέσω της δεύτερης ευκαιρίας, το 2016 με το “My heart wants me dead“, το 2017 με το “I don’t give a” και το 2019 με το “Torn“. Το 2022 , τερμάτισε τελευταία στον ημιτελικό της με το ”Tror du att jag bryr mig”, σε ντουέτο με τον Niello .

Ποια είναι η Cazzi Opeia;

Η Cazzi Opeia (καλλιτεχνικό όνομα της Moa Carlebecker) έκανε το ντεμπούτο της στο Melodifestivalen 2022, όπου τερμάτισε ένατη στον τελικό. Αργότερα την ίδια άνοιξη, κέρδισε τον American Song Contest, ως μία από τις τραγουδοποιούς για το τραγούδι “Wonderland“, που ερμήνευσε η AleXa.

Το 2023 επέστρεψε στο Melodifestivalen ως μια από τις τραγουδοποιούς για το “Tattoo” της Loreen, με το οποίο κέρδισε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision .

Πολλοί καλλιτέχνες περιμένουν ακόμα!

Το νέο φορμάτ του Melodifestivalen που ξεκινά από το 2024, με πέντε προκριματικά και συνολικά 30 διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες, λέγεται ότι είναι ο λόγος που φέτος υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στις ανακοινώσεις προς τους καλλιτέχνες. Τα πράγματα πάνε λίγο πιο αργά φέτος μετά τον ανασχηματισμό, υπάρχει πιθανώς ο κίνδυνος ορισμένοι να μην ενημερωθούν έως και λίγες μέρες πριν τη συνέντευξη τύπου. Σύμφωνα με πηγές, δεν υπάρχει προθεσμία. Έτσι συμβαίνει πάντα. Ο κόσμος αισθάνεται άγχος και αναρωτιέται πότε θα έρθουν τα νέα. Δεν υπάρχει όμως προθεσμία, εκτός από την ημέρα που θα ανακοινωθούν όλα τα ονόματα. Απλά πρέπει να περιμένουν όλοι.

Υπενθυμίζουμε ότι το Melodifestivalen 2024 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 9 Μαρτίου , ενώ το SVT έχει λάβει 2624 τραγούδια . Η τελική λίστα των συμμετεχόντων στο Melodifestivalen θα δημοσιευτεί αργότερα φέτος, από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου .

Οι καλλιτέχνες που φαίνεται να έχουν κλειδώσει μέχρι στιγμής για το Melodifestivalen 2024:

  1. Lasse Stefanz
  2. Smash into pieces
  3. Dotter
  4. Liamoo
  5. Samir & Viktor
  6. Elecktra
  7. Cazzi Opeia
  8. Lisa Ajax

Το πρόγραμμα του Melodifestivalen 2024 έχει ως εξής:

  • Προκριματικό 1: Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, Malmö Arena, Malmö
  • Προκριματικό 2: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, Scandinavium, Göteborg
  • Προκριματικό 3: Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, Vida Arena, Växjö
  • Προκριματικό 4: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, Stiga Sports Arena, Eskiltuna
  • Προκριματικό 5: Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, Löfbergs Arena, Karlstad
  • Τελικός: Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, Friends Arena, Stockholm – Solna

Ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Malmö  της Σουηδίας στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024, μετά τη δεύτερη νίκη της  Loreen  στο Λίβερπουλ, με το τραγούδι Tattoo:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα σχετικά με τον αγαπημένο εθνικό τελικό της Σουηδίας!

Πηγή:  Aftonbladet
Φωτογραφία: Oscar Appelgren

Ακολουθήστε μας σε όλα μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην χάσετε τίποτα από όσα συμβαίνουν στη Eurovision:

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *