Ισλανδία: Στις 2 Μαρτίου ο τελικός του Söngvakeppnin 2024!

Η Ισλανδία έχει ήδη επιβεβαιώσει την συμμετοχή της στην Eurovision 2024 και, όπως ανακοινώθηκε, θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της στις 2 Μαρτίου με τον μεγάλο τελικό του Söngvakeppnin 2024.

Το RÚV, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισλανδίας, ανακοίνωσε το πρόγραμμα του εθνικού τελικού. Ο διαγωνισμός θα αποτελείται από τρεις εκπομπές: ο πρώτος ημιτελικός στις 17 Φεβρουαρίου, ο δεύτερος ημιτελικός στις 24 Φεβρουαρίου και ο τελικός στις 2 Μαρτίου. Ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει το χρυσό εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Χώρας της Φωτιάς και του Πάγου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας.

Κάθε ημιτελικός θα αποτελείται από πέντε συμμετοχές που θα διαγωνιστούν ζωντανά. Τα δύο τραγούδια από κάθε σόου με τις περισσότερες ψήφους από το τηλεοπτικό κοινό θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό. Οι παραγωγοί του σόου έχουν επίσης τη δυνατότητα να προσθέσουν έναν πέμπτο φιναλίστ ως wildcard από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Το σόου θα παρουσιάσουν και πάλι οι Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir, Sigurður Þorri Gunnarsson και Unnsteinn Manuel Stefánsson.

Το RÚV έλαβε 118 συμμετοχές για το Söngvakeppnin 2024. Η τελική λίστα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί στις 27 Ιανουαρίου στην εκπομπή Lögin i Söngvakeppninni του RÚV.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Söngvakeppnin 2024 θα αναλάβουν οι Högni Egilsson, Selma Björnsdóttir, Samúel Bjarki Pétursson και Gunnar Páll Ólafsson. Η Selma είναι η γνωστή eurostar, πρώην εκπρόσωπος της Ισλανδίας στην Eurovision, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση το 1999 στην Ιερουσαλήμ με το τραγούδι “All Out of Luck“, αλλά αποτυγχάνοντας να προκριθεί το 2005 στο Κίεβο με το τραγούδι “If I Had Your Love“.

Η Diljá εκπροσώπησε την Ισλανδία στο φετινό διαγωνισμό με το τραγούδι “Power” τερματίζοντας στην 11η θέση του δεύτερου ημιτελικού με 44 βαθμούς, χωρίς να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

https://www.youtube.com/watch?v=lzlTcA0OC5s

Πηγή: ruv.is

Ακολουθήστε μας σε όλα μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην χάσετε τίποτα από όσα συμβαίνουν στον κόσμο της Eurovision: 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *