Αζερμπαϊτζάν: Αυτοί είναι οι έξι που διεκδικούν την εκπροσώπηση της χώρας στο Μάλμε!

Το Αζερμπαϊτζάν θα επιλέξει τη συμμετοχή του για τη Eurovision 2024 μέσω εσωτερικής επιλογής, ως συνήθως. Ωστόσο, η φετινή εσωτερική επιλογή του Αζερμπαϊτζάν προσομοιάζει μάλλον στη μορφή ενός εσωτερικού διαγωνισμού. Ένα παράθυρο υποβολής ήταν ανοιχτό μέχρι περί τα τέλη Σεπτεμβρίου για τους ενδιαφερόμενους και έπειτα 16 καλλιτέχνες προκρίθηκαν και διαγωνίστηκαν στο στάδιο των “Live Auditions”, προκειμένου να αξιολογηθούν οι επιδόσεις και οι φωνητικές δεξιότητές τους.

Κατόπιν της προαναφερθείσας διαδικασίας, η Ictimai Television ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού της για τη Eurovision στο Instagram ότι από τους 16 καλλιτέχνες που διαγωνίστηκαν στα “Live Auditions”, έξι από αυτούς ξεχώρισαν.

Ποιοι είναι οι έξι επικρατέστεροι καλλιτέχνες;

Μετά την ψηφοφορία μιας κριτικής επιτροπής, οι ακόλουθοι έξι καλλιτέχνες ξεχώρισαν και ως εκ τούτου θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση του Αζερμπαϊτζάν στο Μάλμε:

  • Emiliya Yaqubova
  • Ilkin Dovlatov, Mila Miles and Etibar Asadli
  • Aisel (Αζερμπαϊτζάν 2018)
  • Fahree I.
  • Qorqud (Elvin Novruzov)
  • Sabina Guluzadeh

 

Μεταξύ των μελών της κριτικής επιτροπής της επιλογής είναι η Aysel Teymurzadeh (Αζερμπαϊτζάν 2009) καθώς και οι Eldar Gasimov & Nigar Jamal (Αζερμπαϊτζάν 2011-νικητές).

Τι έπεται;

Από εδώ και πέρα ​​δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για την πορεία της επιλογής του Αζερμπαιτζάν, καθώς δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η διαδικασία της κλειστής επιλογής η οποία διεξάγεται. Η Ictimai Television δεν έχει αποκαλύψει στο κοινό λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία επιλογής, καθώς και για τα βήματα που θα ακολουθηθούν. Για οποιαδήποτε εξέλιξη, αναμένουμε κάποια ανακοίνωση μέσω των λογαριασμών της στα social media.

Το Αζερμπαϊτζάν δεν κατάφερε φέτος να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στη σύντομη ιστορία του στον Διαγωνισμό. Οι TuralTuranX με το τραγούδι τους “Tell Me More”, κατάφεραν να τερματίσουν μόλις προτελευταίοι στον Ημιτελικό τους.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *