Νορβηγία: Ο Stig Karlsen αποκαλύπτει αλλαγές στη αναλογία ψήφων του MGP 2024!

Χθες ο NRK, ο Νορβηγικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τη δομή του MGP 2024.

Ο Stig Karlsen, αρχηγός της Νορβηγικής αποστολής, συμμετείχε σε μια συγκέντρωση στην ομάδα του FacebookGrand Prix Bobla“, η οποία μεταδόθηκε στο YouTube, το Facebook και το escNorge και αποκάλυψε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εθνική διαδικασία επιλογής του επόμενου έτους.

Αλλαγές στην αναλογία ψήφων! | Το κοινό αποκτά δύναμη!

Ο Karlsen αποκάλυψε ότι μετά την επιστροφή της κριτικής επιτροπής στο MGP 2023, είναι στα σχέδια να παραμείνει στη διαδικασία επιλογής του επόμενου έτους. Ωστόσο, ο Stig έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι η κριτική επιτροπή θα πρέπει να μετράει λιγότερο από το 50% στη Eurovision. Στη χθεσινή συνέντευξη εξήγησε ότι βλέπει το MGP και τη Eurovision ως τα προγράμματα του κοινού και ότι είναι επομένως σημαντικό οι τηλεθεατές να έχουν τον τελευταίο και αποφασιστικό λόγο και ότι οι ψήφοι τους πρέπει επομένως να μετράνε περισσότερο από τις ψήφους της κριτικής επιτροπής. Υπαινίχθηκε ότι αυτό θα συμβεί στο MGP 2024. Κατα συνέπεια, η κριτική επιτροπή θα μετρήσει με ποσοστό 40%, ενώ η ψήφος του κοινού με 60%.

Εξήγησε επίσης ότι γίνονται διεργασίες για νέα και καλύτερη τεχνολογία για τη διαχείριση της τηλεψηφοφορίας. Το σύστημα του να μπορείς να ψηφίσεις μόνο από την εφαρμογή NRK ή ως συνδεδεμένος χρήστης, έχει ως αδυναμία ότι κανείς κάτω των 13 ετών δεν μπορεί πραγματικά να ψηφίσει. Αυτό συμβαίνει επειδή πρέπει να είναι κάποιος άνω των 13 ετών για να μπορεί να δημιουργήσει ένα προφίλ στο NRK. Μια άλλη αδυναμία είναι ότι είναι εύκολο να δημιουργήσει κανείς περισσότερα προφίλ και έτσι να αποκτήσει δυνατότητα να ψηφίσει περισσότερο από ότι θα έπρεπε να μπορεί.

Μετάδοση από δύο στούντιο

Ο Stig Karlsen είπε ότι θα υπάρχουν δύο στούντιο που θα συμμετέχουν στην εκπομπή. Ένα στούντιο θα χρησιμοποιηθεί ως κύρια σκηνή και το άλλο στούντιο θα λειτουργήσει ως πράσινο δωμάτιο. Και τα δύο στούντιο θα έχουν παρουσία κοινού και οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν αν θα αγοράσουν εισιτήριο στο ένα στούντιο ή στο άλλο.

Υπάρχουν τραγούδια που κυκλοφόρησαν και διαγωνίζονται στο MGP 2024;

Νέα φέτος αλλαγή στον κανονισμό είναι ότι όλα τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν μετά την 1η Σεπτεμβρίου επιτρέπεται να διαγωνιστούν. Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν τραγούδια στα charts, στο ραδιόφωνο ή αλλού τώρα, και που είναι έτοιμα για το MGP, ο Stig απάντησε ναι. 

Φέτος, η Νορβηγία εκπροσωπήθηκε από την Alessandra και το τραγούδι “Queen of Kings”. Με συνολικά 268 βαθμούς, η Alessandra ήρθε στην πέμπτη θέση συνολικά και στην τρίτη στην τηλεψηφοφορία. Θα μπορέσει η Νορβηγία να διατηρήσει την επιτυχία της και να εξασφαλίσει μια τρίτη συνεχόμενη θέση στο top 10;

Πηγή: escnorge.no
Φωτογραφία: Mandy Pettersen/ESC Norge

Ακολουθήστε μας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην χάσετε τίποτα από όσα συμβαίνουν σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision:

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *