Οι κριτές του HaKokhav Haba για το τραγούδι που πρέπει να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στο Μάλμε!

Με αφορμή την εμφάνιση μίας διαγωνιζόμενης στο τέταρτο επεισόδιο του HaKokhav Haba, του talent show δηλαδή μέσω του οποίου θα γίνει η ανάδειξη του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στην Eurovision 2024, υπήρξε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση-διαφωνία μεταξύ των κριτών για το ύφος και το είδος του τραγουδιού που θα πρέπει να στείλει η χώρα στο Μάλμε.

Το τραγούδι που επέλεξε και η εμφάνιση της 17χρονης Noya Shram ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σε διαφωνία τους κριτές. Η Noya ερμήνευσε το We’re Good της Dua Lipa. H Keren Peles της είπε πως παρότι έχει μία υπέροχη φωνή, θεωρεί πως οι ιδιαίτερες στιγμές που περνά το Ισραήλ αυτή την περίοδο, δε συνάδουν με ένα τραγούδι σαν αυτό που διάλεξε η Noya.

Ας εστιάσουμε στην πραγματικότητα μας. Noya σου ζητώ συγγνώμη που έπεσες πάνω σε αυτή την χρονική περίοδο, αλλά ας μην την αγνοήσουμε. Η Eurovision δεν είναι ένα κανονικό πάρτι φέτος, δεν είναι μία γιορτή. Πρέπει να φέρουμε (στο διαγωνισμό) κάτι εσωτερικό, από το στομάχι και την καρδιά. Ένοιωσα πως αυτό που έχετε να προσφέρετε, που είναι εκπληκτικό, δεν ταιριάζει στο πνεύμα των καιρών. Σε αυτό που θέλουμε να φέρουμε στην Eurovision και στην φωνή που επιθυμούμε.

Από την άλλη πλευρά, το έτερο μέλος της επιτροπής,  Assaf Amdorsky, υπερασπίστηκε την Noya και την επιλογή της, κάνοντας μία διαφορετική προσέγγιση στο τραγούδι με το οποίο θα ήθελε να εκπροσωπείται το Ισραήλ στην Eurovision 2024.

Απογοητεύθηκα πολύ όταν διαπίστωσα πως κάποιοι από τους κριτές στοχεύουν ήδη να στείλουν ένα τραγούδι “στο πνεύμα της εποχής” για το Ισραήλ και από την αρχή σκοπεύουν να στείλουμε μία μπαλάντα, που Θεός φυλάξει, θα είναι ένας τεχνητός ύμνος για την ειρήνη, στο στυλ των τραγουδιών που έστελνε το Ισραήλ για την ειρήνη πριν 25 χρόνια. Το θέμα του τραγουδιού που θα στείλει το Ισραήλ στη Eurovision φέτος πρέπει να είναι καλά μελετημένο – και δεν είμαι πραγματικά σίγουρος πως το τραγούδι “στο πνεύμα των καιρών”  είναι μία σωστή επιλογή. Ένα ποιοτικό ποπ τραγούδι είναι επίσης μια καλή επιλογή για μένα ! Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί σε μισό χρόνο, επομένως δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το πνεύμα των καιρών στο Ισραήλ σε μισό χρόνο – με την ελπίδα ότι ο πόλεμος θα έχει τελειώσει μέχρι τότε.

Δείτε την εμφάνιση της Noya Shram που έγινε μήλον της έριδος για τους κριτές:

Η διαφωνία αυτή των κριτών για το ύφος του τραγουδιού που πρέπει να έχει η συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2024, είναι κάτι που απασχολεί σε μεγάλο βαθμό και τους φίλους του διαγωνισμού. Η επικαιρότητα και η απόφαση του Ισραήλ να συμμετάσχει κανονικά στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, είναι σημεία τριβής για πολλούς φίλους του διαγωνισμού, με την EBU πάντως να μην εμπλέκει τις πολιτικές εξελίξεις και να επιβεβαιώνει κανονικά την παρουσία του Ισραήλ στο Μάλμε.

Εσείς με τι στυλ τραγουδιού πιστεύετε θα συμμετάσχει το Ισραήλ στην Eurovision 2024; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Euromix
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *