Γερμανία: Αποχωρεί ο Will Church από το Das Deutsche Finale 2024!

Will Church φαινόταν να είναι μέσα στις 32 συμμετοχές που βρισκόντουσαν ακόμα στον αγώνα για την συμμετοχή στον Γερμανικό εθνικό τελικό, Das Deutsche Finale 2024, και όπως όλα δείχνουν, η συμμετοχή του φαίνεται να απορρίφθηκε.

Ο ίδιος έκανε μια ανακοίνωση στα social media του με ένα βίντεο. Δίνει περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με την διαδικασία επιλογής και δίνει μερικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να απορρίφθηκε η συμμετοχή του φέτος.

Όπως  φαίνεται, μια κριτική επιτροπή, που απαρτίζεται από 20 άτομα, έχει πλέον καταληξει στα τραγούδια, που μαζί με την wildcard, θα συμμετέχουν στο Das Deutsche Finale 2024, στις 16 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο.

Ο Will Church, ο οποίος τερμάτησε πρώτος στην ψήφο της κριτικής επιτροπής στον περσινό εθνικό τελικό και δεύτερος πίσω από τους Lord of the Lost, δεν θα εμφανιστεί στον φετινό τελικό. Όπως αναφέρει σε ένα βίντεο του, το NDR ήρθε σε επαφή μαζί του στις 19 Δεκεμβρίου και τον ενημέρωσε για τα παραπάνω

«Με στεναχωρεί λίγο. Είμαι επίσης λίγο απογοητευμένος.»

Ο ίδιος δηλώνει απογοητευμένος μιας και δούλευε για την Eurovision 2024 όλο τον χρόνο και έτσι κατέθεσε αρκετά διαφορετικά τραγούδια. Ισχυρίζεται λοιπόν πως το NDR, δεν διάλεξε το καλύτερο τραγούδι για την Eurovision, αλλά ένα με μια πιό πιασάρικη μελωδία, το οποίο αξιολογήθηκε από την κριτική επιτροπή και απορρίφθηκε.

Το ΝDR τον ευχαρίστησε που υπέβαλε την μουσική του, και ευχήθηκε να ξαναπροσπαθήσει στο μέλλον. Το κανάλι είπε στον καλλιτέχνη πως ο λόγος της απόρριψής του δεν ήταν το ότι έλαβε μέρος στον περσινό εθνικό τελικό.

Ο Church πιστεύει πως είναι άδικη η απόρριψή του, μιας και δεν υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες στην Γερμανία που να συμφωνεί ο κόσμος μαζί τους.

«Θεωρώ ήμουν ένας από αυτούς τους καλλιτέχνες. Πάντα παίρνεις αποφάσεις όπως αυτές προσωπικά γιατί δεν έχει να κάνει με το τραγούδι, αλλά με εσένα και σε κάνουν να έχεις αμφιβολίες για τον εαυτό σου.»

Βλέποντας τις εξελίξεις είπε πως είναι περίεργος για τον τρόπο με τον οποίο το NDR παίρνει αποφάσεις, μιας και είχε καταθέσει το “Hold On” με το ίδιο βίντεο το 2022 και αυτο απορρίφθηκε, ενώ την επόμενη χρονιά ήρθε δεύτερος στον εθνικό τελικό. Αναφορικά με την απόρριψη το 2022 είπε:

«Αν κοιτάξεις πίσω, εκείνη η απόφαση ήταν η απόλυτη αναίδια. Για αυτό δεν ήθελα να καταθέσω το 2023 αρχικά.»

Η δημόσια τοποθέτηση του Will Church ωστόσο, έρχεται ταυτόχρονα με μια δημοσίευση του Samuel Rösch με το hastag, #Eurovision. Όπως φαίνεται, σε αντίθεση με τον Church, θα είναι στο Das Deutsche Finale 2024.

Οι νικητές του περσινού εθνικού τελικού ήταν οι Lord of the Lost με το τραγούδι “Blood and Glitter” και τερμάτησαν στην τελευταία θέση του τελικού με 18 πόντους:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Γερμανίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

Πηγή: esc-kompakt.de

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *