Λετονία: 108 τραγούδια υποβλήθηκαν για το Supernova 2024!

Μέσω του Supernova θα επιλέξει τη συμμετοχή της για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 για άλλη μία φορά η δημόσια τηλεόραση της Λετονίας, LTV. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο υποβλήθηκαν 108 συμμετοχές, από εγχώριους και ξένους δημιουργούς. Ο αριθμός των τραγουδιών που υποβλήθηκαν για το Supernova μειώθηκε κατά δεκατρια σε σχέση με το 2023.

 

 

Η Agnese Štrause-Kubliņa, διευθύντρια σύνταξης των παιδικών, νεανικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων του LTV αναφέρει:

Έχουμε λάβει 108 μοναδικές και προσωπικές συνθέσεις σε μεγάλη ποικιλία μουσικών ειδών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα που μας ενώνει όλους. Η ανταπόκριση των συνθετών και των τραγουδιστών στη συμμετοχή μας στην Eurovision και η ετήσια ενεργή συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι για τον καθένα μας η Λετονία να εκπροσωπείται με τιμή στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τον οποίο παρακολουθούν εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, το τραγούδι ακούγεται λαμπερό και πειστικό στη μεγαλύτερη σκηνή της Ευρώπης.

Κατά την επιλογή των τραγουδιών για το “Supernova”, που θα πραγματοποιηθεί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει την πρωτοτυπία, τη διασκευή, το μήνυμα και τη συνάφειά τους με τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς, ενώ η απόφαση για τη συμμετοχή των ερμηνευτών στο διαγωνισμό θα είναι καθοριστική. Τις φωνητικές ικανότητες των μουσικών, τα προηγούμενα επιτεύγματα στη μουσική βιομηχανία και τις δυνατότητες για μελλοντική επιτυχία.

Οι συμμετέχοντες του Supernova 2024 αναμένεται να αποκαλυφθούν τον Ιανουάριο. Το Φεβρουάριο θα μπορεσουμε να δούμε τις live εμφανισεις των καλλιτεχνων σε τηλεοπτικές εκπομπές. Το κοινο θα μπορεί να ψηφισει τους αγαπημενους του καλλιτεχνες μαζί με κριτική επιτροπή στον τελικό. Ο αριθμός των παραστάσεων και η ακριβής μορφή του Supernova 2024 δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Οι Sudden Lights εκπροσώπησαν την Λετονία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 με το τραγούδι τους “Aija” και κατεληξαν στην 11η θέση στον ημιτελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Λετονίας στην Eurovision 2024!

Πηγή: LSM

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *