Νορβηγία: To Auto-Tune θα επιτραπεί και για το MGP 2024!

Το νορβηγικό μέσο ενημέρωσης TV2, αποκάλυψε ότι θα επιτραπεί η χρήση του αυτόματου συντονισμού (Auto-Tune) και για το Melodi Grand Prix 2024.

Έτσι,  και οι φετινοί καλλιτέχνες του MGP 2024, θα έχουν την ευκαιρία να διασφαλίσουν ότι τα φωνητικά είναι τέλεια μέσω του λεγόμενου Auto-Tune, ενός ψηφιακού εργαλείου που διορθώνει τους «ξινούς» τόνους έτσι ώστε να ερμηνεύσουν στο σωστό τόνο.

Πέρυσι, το Auto-tune, περιγράφτηκε από τον αρχηγό αποστολής της Νορβηγίας, Stig Karlsen, ως μια εξέλιξη που ακολουθεί τις τρέχουσες τάσεις των ζωντανών συναυλιών και μουσικών παραστάσεων, σε όλο τον πλανήτη.

Ωστόσο, ορισμένοι από τους καλλιτέχνες (π. χ. η Ulrikke), εξέφρασαν την επιθυμία τους να μην το χρησιμοποιήσουν. Από την άλλη, οι Νορβηγοί φανς εξέφρασαν έκτοτε τις ανησυχίες τους σχετικά με τον κανόνα αυτό, δεδομένου ότι η EBU δεν επιτρέπει στους συμμετέχοντες του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, να χρησιμοποιούν Auto-Tune κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων τους.

Πολλοί είναι αυτοί που εικάζουν ότι αυτό μπορεί να αλλάξει, ωστόσο η EBU δεν έχει επιβεβαιώσει αυτή την αλλαγή του κανόνα μέχρι στιγμής. Εν τούτοις, ο αρχηγός αποστολής της Νορβηγίας, πρόσφατα προέβλεψε πως το Auto-Tune θα επιτραπεί σύντομα και στη Eurovision!

Melodi Grand Prix 2024

Υπενθυμίζουμε πως τα τραγούδια που θα είναι υποψήφια να εκπροσωπήσουν τη χώρα αναμένονται να κυκλοφορήσουν στις 5 Ιανουαρίου. Στο Melodi Grand Prix 2024 θα διαγωνιστούν 18 υποψήφιοι και θα διαρκέσει τέσσερις βδομάδες, συγκεκριμένα:

  • 13 Ιανουαρίου – Πρώτος Ημιτελικός
  • 20 Ιανουαρίου – Δεύτερος Ημιτελικός
  • 27 Ιανουαρίου – Τρίτος Ημιτελικός
  • 3 Φεβρουαρίου – Μεγάλος Τελικός

Τη Νορβηγία πέρσι εκπροσώπησε η Alessandra με το τραγούδι “Queen of Kings”, καταλαμβάνοντας την 5η θέση με συνολικά 268 βαθμούς. Μάλιστα, το τηλεοπτικό κοινό την κατέταξε στην 3η θέση. Θα καταφέρει η Νορβηγία να κατακτήσει μία τρίτη συνεχόμενη θέση στην πρώτη δεκάδα;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Νορβηγίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

Πηγή: TV2

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *