Φινλανδία: Συμμετέχοντες του UMK 2024 απειλούν πως θα αποχωρήσουν από τη Eurovision εάν συμμετάσχει το Ισραήλ!

Μετά την αναφορά που υπογράφηκε από περισσότερους από χίλιους Φινλανδούς μουσικούς και με την οποία ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Eurovision 2024, φαίνεται τώρα ότι ακόμη και οι καλλιτέχνες του UMK 2024 κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες του UMK 2024, της Φινλανδικής εθνικής προεπιλογής για τη Eurovision 2024, έχουν ήδη εκφραστεί κατά της συμμετοχής του Ισραήλ στη Eurovision.

Συγκεκριμένα, δύο καλλιτέχνες έχουν εκφράσει δημόσια την αντίθεσή τους με τη συμμετοχή του Ισραήλ και το σημαντικότερο απειλούν να αποσυρθούν από τον διαγωνισμό σε περίπτωση που το Ισραήλ τελικά διαγωνιστεί.

Ποιοι είναι αυτοί;

Ο Jesse Markin, που θα διεκδικήσει την εκπροσώπηση της Φινλανδίας στο Μάλμε με το τραγούδι του “Glow“, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να απαρνηθεί τη συμμετοχή του στη Eurovision -αν κερδίσει πάντα το UMK 2024- και να μην πάει στη Eurovision εάν το Ισραήλ είναι ακόμα εντός.

Αισθάνομαι σε αυτό το στάδιο ότι είναι πιο σημαντικό να γίνουν ορατά τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, πιστεύω ότι όποιος καταλήξει να εκπροσωπεί τη Φινλανδία πρέπει να εκπροσωπεί τη Φινλανδία συγκεκριμένα και να ακούσει και τη φωνή του φινλανδικού λαού καθώς και τη δική του φωνή. Πιστεύω ότι σε αυτήν την κατάσταση, πολλοί Φινλανδοί συμφωνούν σε αυτό το θέμα.

Αλλά προς το παρόν, ας ελπίσουμε ότι η EBU θα λάβει κάποιου είδους απόφαση για το Ισραήλ και ότι η Φινλανδία θα φτάσει στο Μάλμε.

Η Sini Sabotage, η οποία συμμετέχει στο UMK 2024 με το τραγούδι της “Kuori Mua”, έχει επίσης επικρίνει τη συμπερίληψη του Ισραήλ στη λίστα των χωρών που συμμετέχουν στη Eurovision 2024 και αναφέρει ότι αν κερδίσει, θα εξετάσει και ξα σκεφτεί εκ νέου τη συμμετοχή της στη Eurovision.

Είμαι της άποψης ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να λάβει μέρος στη Eurovision, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω αυτή την απόφαση μόνη μου. Εξασφάλισα στον εαυτό μου περίοδο χάριτος, καθώς πρόκειται να λάβω μέρος στον διαγωνισμό UMK. Αν κερδίσω, θα πρέπει να το σκεφτώ. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποστηρίξω τον πόλεμο.

Η απάντηση του YLE

Καθώς οι συμμετέχοντες του UMK εκφράζονται και τοποθετούνται δημόσια εναντίον του Ισραήλ και ενώ δεν υπάρχει ουδεμία ένδειξη ότι η EBU διατίθεται να αποκλείσει το Ισραήλ από τον διαγωνισμό, το YLE έχει ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που ο νικητής της προεπιλογής αρνηθεί να πάει στη Eurovision.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό παραγωγό του UMK Anssi Autio, δεν υπάρχει τίποτα που θα πρέπει να μάς ανησυχεί γιατί:

[…] Το UMK είναι ένας ξεχωριστός διαγωνισμός. Θέλω να τονίσω ότι, όπως είπε ο Jesse στην ανάρτησή του, εξακολουθεί να συμμετέχει κατά 110 τοις εκατό στο UMK.

Μόνο μια συμμετοχή θα πάει στη Eurovision — η νικητήρια. Ο τελικός του UMK θα λάβει χώρα σε ένα μήνα και η κατάσταση μπορεί να είναι πολύ διαφορετική και εκείνη τη στιγμή η EBU μπορεί να είχε ήδη κανονίσει τα πράγματα διαφορετικά.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Jesse Markin , ανέφερε ότι:

Δεν νομίζω η γνώμη του Jesse Markin τον καθιστά κάπως διαφορετικό.

Ως εκ τούτου, έχοντας κατά νου ότι οι φωνές που μιλούν εναντίον του Ισραήλ γίνονται ολοένα ισχυρότερες, το YLE έχει ένα εφεδρικό σχέδιο στη φαρέτρα του για τη Eurovision, χωρίς να αποκαλύπτει καμία πληροφορία σχετικά με το τι περιλαμβάνει το εν λόγω σχέδιο.

UMK 2024

Οι επτά καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν για τη φινλανδική εκπροσώπηση στο Μάλμε είναι οι εξής:

  • Cyan Kicks – “Dancing With Demons”
  • Sexmane – “Mania”
  • Sara Siipola – “Paskana”
  • Jesse Markin – “Glow”
  • Windows95Man – “No Rules!”
  • Sini Sabotage – “Kuori Mua”
  • Mikael Gabriel x NUBLU – “Vox Populi”

Ο μεγάλος τελικός του UMK θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, 20:00 CET  και θα μεταδοθεί στα ραδιοφωνικά κανάλια Yle TV1, Yle Areena και Yle.

Η δεύτερη θέση της Φινλανδίας στον περσινό διαγωνισμό με τον Käärijä και το “Cha Cha Cha”, ανέβασε τον πήχη ψηλά για τους Φινλανδούς, καθώς μας υπόσχονται μια ασύληπτη διοργάνωση.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: YLE
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *