HaKokhav Haba 2024

Ισραήλ: Απόψε ο ημιτελικός του HaKochav HaBa – Eurovision 2024 Edition!

Με τους προημιτελικούς πίσω μας, το “HaKochav HaBa – Eurovision 2024 Edition” εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση του μέχρι την επόμενη – τους ημιτελικούς. Οι εναπομείναντες πέντε διαγωνιζόμενοι, Mika Moshe, Or Cohen, Dor Shmaon, Shai Tamino και Eden Golan, ετοιμάζονται για μια βραδιά που θα μπορούσε να τους φέρει πιο κοντά στην εκπροσώπηση του Ισραήλ στη Eurovision 2024, καθώς απόψε θα προκύψουν οι τέσσερις φιναλίστ της ισραηλινής επιλογής.

Υπενθυμίζουμε ότι παρουσιαστές του HaKochav HaBa είναι οι Assi Azar και Rotem Sela που βρίσκονται στη θέση αυτή από το 2014, ενώ τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι Shiri Maimon, Itay Levy, Assaf Amdorsky, Ran Dankar και Keren Pels με νέα προσθήκη την Eden Hasson.

Η διαδικασία επιλογής

Πριν από λίγες ημέρες, ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας αποκάλυψε ότι ο τελικός του “HaKochav HaBa” θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου, όπου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος του Ισραήλ για τη Eurovision 2024. Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει τέσσερις διαγωνιζόμενους που διαγωνίζονται στον μεγάλο τελικό για το εισιτήριο για το Μάλμε της Σουηδίας. Ο νικητής θα αναδειχθεί μέσω ενός συνδυασμού των ψήφων του κοινού και μιας κριτικής επιτροπής.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας, KAN, απηύθυνε πρόσκληση σε ένα ευρύ φάσμα ισραηλινών δημιουργών να υποβάλουν τραγούδια για τον νικητή του “HaKokhav Haba” που θα διαγωνιστεί στη Eurovision 2024. Βασική προϋπόθεση για τις φετινές υποβολές είναι ότι τα τραγούδια πρέπει να περιλαμβάνουν εβραϊκούς στίχους.

Τουλάχιστον 30 δημιουργοί θα προτείνουν τα τραγούδια τους για τον νικητή του “HaKokhav Haba” και οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν έως και δύο τραγούδια ο καθένας έως τις 11 Φεβρουαρίου. Όλοι οι δημιουργοί πρέπει να έχουν ισραηλινή υπηκοότητα και δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ξένων δημιουργών. Τα υποβληθέντα τραγούδια θα παρουσιαστούν ανώνυμα σε επταμελή επιτροπή επιλογής.

Η επιτροπή θα αξιολογήσει τα τραγούδια με βάση επαγγελματικά κριτήρια, όπως η ποιότητα και η πρωτοτυπία των στίχων και της μελωδίας, η καταλληλότητα του τραγουδιού για τον καλλιτέχνη, η καταλληλότητά του για τον διαγωνισμό της Eurovision, η πιθανότητα επιτυχίας του τραγουδιού στη Eurovision, η καταλληλότητά του για την εκπροσώπηση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα ως δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, η συνολική εντύπωση που αφήνει το τραγούδι και άλλα σχετικά κριτήρια.

Εάν η επιτροπή δεν βρει κατάλληλο τραγούδι, έχει τη δυνατότητα να απευθύνει πρόσκληση στο ευρύ κοινό για την υποβολή πρόσθετων τραγουδιών ή να επιλέξει ένα τραγούδι που έχει δημοσιευθεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου ή να επιλέξει ένα τραγούδι από άλλες προτάσεις που έγιναν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision μεταξύ 2021 και 2023.

Το νικητήριο τραγούδι θα υποβληθεί σε επεξεργασία, ηχογράφηση και παραγωγή κλιπ για την αποκάλυψη του τραγουδιού, η οποία έχει προγραμματιστεί για ειδική εκπομπή στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου.

Οι ημιφιναλίστ

Με λίγες ώρες να μας χωρίζουν από τους ημιτελικούς, ας ρίξουμε μια ματιά στη διαδρομή των πέντε ταλαντούχων διαγωνιζομένων που έφτασαν μέχρι εδώ και οι οποίοι θα παλέψουν για ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό στις 6 Φεβρουαρίου:

  1. Mika Moshe: Η Mika, η 16χρονη εντυπωσιακή ερμηνεύτρια, κέρδισε τις καρδιές με την ερμηνεία του τραγουδιού “Yasmin” στον προημιτελικό. Γνωστή για το μοναδικό της μείγμα αθωότητας και ωριμότητας, τα δυνατά φωνητικά της Mika την καθιστούν μια αρκετά υπολογίσιμη υποψήφια. Καθώς προχωράει στον ημιτελικό, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στη Mika για να δούμε πώς θα συνεχίσει να γοητεύει τόσο το κοινό όσο και τους κριτές.
  2. Or Cohen: Η συναισθηματικά φορτισμένη ερμηνεία της Or Cohen στο “If I Could“, αφιερωμένη στη μητέρα της, είχε βαθιά απήχηση στον προημιτελικό. Θεωρημένη ως ένα εκ των φαβορί με ερμηνείες ιδιαίτερα συναισθηματικές και ισχυρές φωνητικές ικανότητες, ο ημιτελικός προσφέρει στην Or την ευκαιρία να κερδίσει τις εντυπώσεις μια εβδομάδα πριν τον μεγάλο τελικό.
  3. Dor Shmaon: Η απροσδόκητη και συγκινητική προσέγγιση της Dor Shmaon στο “Amen for My Children” απέσπασε επαίνους από τους κριτές στον προημιτελικό. Γνωστός για το μοναδικό του στυλ και τη φωνητική του δεινότητα, ο Dor στοχεύει να συνεχίσει να εκπλήσσει το κοινό στους ημιτελικούς, διεκδικώντας την ευκαιρία να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στη σκηνή της Eurovision.
  4. Shai Tamino: Η δυναμική ερμηνεία του “I’ll Stand By You” της Shai Tamino, αφιερωμένη στην ευρύτερη οικογένειά της, ανέδειξε το συναισθηματικό της βάθος και το εύρος της φωνής της. Καθώς προχωρά στον ημιτελικό, η Shai είναι έτοιμη να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να δώσει άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση εν μέσω του εντεινόμενου ανταγωνισμού.
  5. Eden Golan: Η επιλογή της Eden Golan με το “You Raise Me Up” αφιερωμένο στη γιαγιά της κέρδισε τις εντυπώσεις στον προημιτελικό, επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως η Golan αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την εκπροσώπηση του Ισραήλ στο Μάλμε. Με φωνητικές ικανότητες που σπανίζουν και δυναμική σκηνική παρουσία, η Eden είναι η επικρατέστερη να διαδεχθεί τη Noa Kirel. Καθώς απέχουμε λίγες ώρες από τον ημιτελικό, οι προσδοκίες είναι υψηλές και η Eden είναι έτοιμη να δώσει άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση.

Καθώς η ένταση αυξάνεται και ο ανταγωνισμός γίνεται πιο σκληρός, το αποψινό επεισόδιο υπόσχεται να είναι μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και σκληρό ανταγωνισμό. Μείνετε συντονισμένοι για την ανάλυσή μας μετά τον ημιτελικό, όπου θα αναλύσουμε τις ερμηνείες, τα σχόλια των κριτών και την πορεία τον μεγάλο τελικό του HaKochav HaBa – Eurovision 2024 Edition. Ο αγώνας για την ανάδειξη του εκπροσώπου του Ισραήλ στη Eurovision 2024 φτάνει στην κορύφωσή του – μη χάσετε ούτε στιγμή από αυτό το μουσικό θέαμα!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Ημιτελικό του HaKochav HaBa – Eurovision 2024 Edition στις 21:30 μέσα από το ισραηλινό κανάλι, Keshet 12 κάνοντας κλικ εδώ (με συνδρομή) ή εδώ (δωρεάν).

Πέρσι το Ισραήλ στην Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ εκπροσωπήθηκε από την εκρηκτική Noa Kirel και το τραγούδι “Unicorn” που χάρισαν στη χώρα της Μέσης Ανατολής την τρίτη θέση του Μεγάλου Τελικού συγκεντρώνοντας 362 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *