Σλοβενία: Παραιτήθηκε υπάλληλος του RTV SLO λόγω εικαζόμενων παρατυπιών στη διαδικασία επιλογής της Raiven!

Νωρίτερα σήμερα, η Vanja Vardjan, αρχισυντάκτρια του ψυχαγωγικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης της Σλοβενίας,  παραιτήθηκε λόγω εικαζόμενων παρατυπιών σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο καταγγελίας που κατατέθηκε στην Επιτροπή Πρόληψης Διαφθοράς, αναφέρεται πως ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Σλοβενίας δεν τήρησε τους κανονισμούς που είχε θέσει ως προς τη διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου.

Πιο συγκεκριμένα, το RTV SLO ανακοίνωσε, τον περασμένο Οκτώβριο, πως ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Μάλμε θα προκύψει μέσω εθνικού τελικού, με την ονομασία «Misija Malmö». Αναφέρθηκε, μάλιστα, πως είχαν ήδη επιλεγεί οι τέσσερεις καλλιτέχνες που θα λάμβαναν μέρος. Τα υποψήφια τραγούδια των καλλιτεχνών επρόκειτο να δωθούν στη δημοσιότητα στις 12 Δεκεμβρίου, κάτι που δεν συνέβη καθώς στις 5 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε πως η Raiven θα ήταν, τελικώς, η εκπρόσωπος της χώρας.

Η Vanja Vardjan δήλωσε αργότερα πως η υποψηφιότητα της Raiven είχε μεγάλο προβάδισμα, συγκριτικά με τις υπόλοιπες συμμετοχές και πως δεν υπήρξε ποτέ η σκέψη διεξαγωγής εθνικού τελικού.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την Astrid Kljun, μία εκ των υποψηφίων του «Misija Malmö», η οποία δήλωσε πως η Raiven είχε ήδη επιλεγεί εσωτερικά, δίχως να καταθέσει σχετική αίτηση συμμετοχής στον εθνικό τελικό.

Την παραίτηση της Vanja Vardjan ακολούθησε έκθεση της Επιτροπής Πρόληψης Διαφθοράς, στην οποία αναφέρθηκε πως, προς το παρόν, δεν υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν πως το RTV SLO προέβη σε παρατυπίες κατά τη διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου. Οι έρευνες, ωστόσο, θα συνεχίσουν, προσανατολισμένες στη διαδικασία, δίχως να αφορούν τον καλλιτέχνη ή το τραγούδι που έχουν επιλεγεί.


Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Eurovision 2024!


Πηγή:  siol.net

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *