Eurovision 2024: Η κλήρωση των Ημιτελικών θα προβληθεί στο ERTFLIX!

Πριν λίγο, η ΕΡΤ ανακοίνωσε, μέσω Δελτίου Τύπου, πως η κλήρωση των Ημιτελικών της Eurovision 2024 θα προβληθεί, σε απευθείας μετάδοση, στο ERTFLIX.

Τι είναι η κλήρωση των Ημιτελικών;

Πρόκειται για μία καθιερωμένη εκδήλωση, κατά την οποία η πόλη στην οποία διεξήχθη ο διαγωνισμός την προηγούμενη χρονιά παραδίδει τα ηνία της διοργάνωσης στην επόμενη.

Παράλληλα, πραγματοποιείται η κλήρωση που καθορίζει σε ποιον από τους δύο ημιτελικούς, καθώς και σε ποιο μέρος αυτών (Α’ ή Β’ μισό), θα διαγωνιστούν οι συμμετέχουσες χώρες. Τέλος, καθορίζεται σε ποιον ημιτελικό θα ψηφίσουν οι χώρες που προκρίνονται απευθείας στον τελικό, δηλαδή οι λεγόμενες “Big 5” (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision ERT (@eurovisionert)

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Eurovision 2024: Στο ERTFLIX, σε απευθείας μετάδοση, η κλήρωση των Ημιτελικών την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στις 20:00

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX, σε απευθείας σύνδεση με το Μάλμε της Σουηδίας, την κλήρωση των Ημιτελικών του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στις 20:00.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μετά την καθιερωμένη τελετή παράδοσης-παραλαβής από την περσινή διοργανώτρια πόλη, το Λίβερπουλ, στη φετινή, το Μάλμε.

Την τελετή και την κλήρωση, με την οποία θα καθοριστεί σε ποιον από τους δύο Ημιτελικούς της Εurovision 2024 θα διαγωνιστούν οι συμμετέχουσες χώρες, θα παρουσιάσουν η Pernilla Månsson Colt και η Farah Abadi.

Από τις 37 χώρες που συμμετέχουν στη Εurovision 2024, προκρίνονται απευθείας στον Μεγάλο Τελικό πέντε χώρες, οι λεγόμενες «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία. Από την κλήρωση θα καθοριστεί σε ποιον Ημιτελικό θα ψηφίσει το κοινό των έξι χωρών.

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στις 20:00, συντονιστείτε στο ERTFLIX για να παρακολουθήσετε, σε απευθείας μετάδοση, την κλήρωση και να μάθετε σε ποιον Ημιτελικό θα διαγωνιστεί η Ελλάδα.


Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Eurovision 2024!

Πηγή: ERT
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *