Malmö Eurovision Song Contest 2024

Eurovision 2024: Μάχη στην κορυφή – Ανεβαίνει η Ελλάδα – Πτώση για Κύπρο!

Καθώς οδεύουμε προς ολοταχώς προς την κλήρωση των ημιτελικών του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, μία από τις πλέον αγαπημένες και πολυσυζητημένες στήλες του Eurovisionfun επιστρέφει, με τις στοιχηματικές αναλύσεις για τη Eurovision 2024 να είναι πάλι εδώ.

Όσο εσείς ετοιμάζεστε για έναν “καυτό” Eurovisionικό Φεβρουάριο με τα αποκαλυπτήρια των περισσότερων συμμετοχών ενόψει Μαΐου, οι bookers έχουν πιάσει ήδη δουλειά, με την ενότητα του νικητή της Eurovision 2024 να προσφέρεται ήδη σε κάποιες εταιρείες. Έτσι, δράττουμε της ευκαιρίας και σας παρουσιάζουμε τα έως τώρα για τον επόμενο διαγωνισμό.

Μάχη στην κορυφή

Συνεχίζεται η μάχη στην κορυφή των στοιχηματικών πινάκων, με την Ουκρανία να εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση δέκα μέρες πριν τον μεγάλο τελικό του Vidbir 2024. Συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση προ τριών εβδομάδων, οι αποδόσεις της Ουκρανίας παρουσιάζουν ελαφρώς πτωτικές τάσεις, με τη δημοφιλία των Alyona Alyona & Jerry Heil που θεωρούνται ως το μεγάλο φαβορί για την εκπροσώπηση της χώρας της Ανατολικής Ευρώπης να εξηγεί την πτώση των αποδόσεων. Η νίκη της Ουκρανίας στο Μάλμε παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 5,7 και 7.

Στη δεύτερη θέση παραμένει το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως και οι αποδόσεις της Ουκρανίας έτσι και οι αντίστοιχες του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσιάζουν πτώση και είναι χαμηλότερες απ’ ότι ήταν προ τριών εβδομάδων. Η ανάθεση στον Olly Alexander και οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί από την εν λόγω επιλογή του BBC “πιέζουν” τις αποδόσεις προς τα κάτω, μεταξύ 6,5 και 8.

Ανακατατάξεις έχουμε στις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης πεντάδας, με την Ιταλία να έχει ανέβει στην τρίτη θέση πλέον. Λίγες μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του πολυαναμενόμενου Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, νίκη της Ιταλίας στο Μάλμε επιστρέφει έως και 11 φορές το ποντάρισμα. Η εκπληκτική παράδοση των τελευταίων ετών, από κοινού με το δυνατό line-up του επικείμενου Φεστιβάλ του Sanremo εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη των στοιχηματικών εταιρειών προς την κραταιά χώρα της Νότιας Ευρώπης.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται πλέον η Σουηδία, με τη διοργανώτρια χώρα του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision να θεωρείται για ακόμα μία χρονιά ως ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, με τους ιθύνοντες του SVT και τους Σουηδούς Eurofans να θέλουν όσο τίποτα η ιστορική όγδοη νίκη να λάβει χώρα σε σουηδικό έδαφος. Εντός έδρας νίκη της Σουηδίας προσφέρεται σε αποδόσεις μεταξύ 8 και 13.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Ισραήλ, το οποίο παρουσιάζει αρκετά πτωτικές τάσεις συγκριτικά με προ τριών εβδομάδων. Η γεωπολιτική πραγματικότητα και ο πόλεμος στη Γάζα κρατάει μεν το Ισραήλ ψηλά, αλλά οι αποδόσεις στις οποίες προσφέρεται η νίκη του αγγίζουν το 15.

Top 10, Ελλάδα και Κύπρος

Στην έκτη θέση με διαρκώς ανοδικές τάσεις είναι η Λιθουανία. Η χώρα της Βαλτικής βρίσκεται προ των πυλών της πρώτης πεντάδας, με το “Luktelk” του Silvester Belt και το “KABOOM!!!” των VB Gang να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και να εξηγεί τη συνεχή άνοδο της Λιθουανίας στους στοιχηματικούς πίνακες. Ενδεχόμενη παρθενική νίκη της Λιθουανίας στο Μάλμε προσφέρεται σε αποδόσεις μεταξύ 7 και 17,5. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο εύρος, με τους bookers να εμφανίζονται ακόμα λίγο μπερδεμένοι και να διίστανται οι απόψεις τους προς το παρόν.

Στην έβδομη θέση έχει πέσει η Νορβηγία, η οποία παίζεται σε αποδόσεις γύρω στο 15-17, αποτελώντας ένα εκ των πλέον αξιοσέβαστων μεγεθών στον αγαπημένο μας διαγωνισμό, με τους Eurofans να περιμένουν πως και πως το Melodi Grand Prix 2024 που θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σάββατο.

Άνοδο μια θέσης σημειώνει η Ελλάδα που βρίσκεται πλέον όγδοοη. Μετά την καταστροφική παρουσία στο Λίβερπουλ, το όνομα της Μαρίνας Σάττι και η δυναμική που εκπέμπει η απευθείας ανάθεση σε ένα μεγάλο όνομα της ελληνικής μουσικής σκηνής φαίνεται να επιστρέφει την κλονισμένη εμπιστοσύνη των bookers προς τη χώρα μας. Η χώρα μας παραμένει εντός Top 10 καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024, με την ελληνική νίκη παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 13 και 21, όντας χαμηλότερες απ’ ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Στην ένατη θέση βρίσκεται η Ελβετία. Η δημοσίευση του αρχηγού της ελβετικής αποστολής πως η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης δεν θα στείλει ανδρική μπαλάντα στο Μάλμε, φαίνεται να ώθησε πολλούς να ποντάρουν στην Ελβετία, έχοντας προφανώς στο νου τους την τελευταία φορά που δε συνέβη κάτι τέτοιο, το 2019, όταν με το “She Got Me” ο Luca Hänni κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Τελ Αβίβ.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Φινλανδία, η οποία μετά την κυκλοφορία των τραγουδιών του UMK έχει ανέβει εντός της πρώτης δεκάδας. Δεκαεπτά ημέρες πριν τη διεξαγωγή του εθνικού τελικού, η Sara Siipola και το “Paskana” έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και επανέφεραν τη χώρα της Βόρειας Ευρώπης εντός Top 10. Ενδεχόμενη νίκη της Φινλανδίας στο Μάλμε, δώδεκα μήνες μετά τη δεύτερη θέση στο Λίβερπουλ, προσφέρεται σε αποδόσεις μεταξύ 17 και 22.

Τέλος, όσον αφορά την Κύπρο, η Μεγαλόνησος βρίσκεται στην 32η θέση των στοιχηματικών πινάκων. Η επιλογή της 17χρονης Silia Kapsis φαίνεται να μην ενθουσίασε τους bookers ως τώρα, με τις στοιχηματικές εταιρείες να είναι εν πολλοίς επιφυλακτικές λόγω του νεαρού της ηλικίας της εκπροσώπου της Κύπρου και παρά το γεγονός πως την κυπριακή συμμετοχή επιμελείται ο Δημήτρης Κοντόπουλος με μεγάλη εμπειρία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πιθανότητες της Κύπρου έχουν υποχωρήσει συγκριτικά και με την τελευταία μας ανάλυση, καθώς η Μεγαλόνησος βρίσκεται τέσσερις θέσεις χαμηλότερα απ’ ότι προ τριών εβδομάδων. Η παρθενική νίκη της Κύπρου παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 41 και 67 τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πιστεύετε το αισθητήριο των στοιχηματικών εταιρειών θα επαληθευτεί για ακόμα μία χρονιά ή θα προκύψει νικητής – έκπληξη που κανείς δεν τον περιμένει ; Ποια θα είναι η τύχη Ελλάδας και Κύπρου στο Μάλμε; Πείτε μας στα σχόλια! 

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Yohanna
    Yohanna says:

    Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω, όταν δεν έχει βγει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει μια χώρα πως μπορούν να λένε για θέσεις? Έχω και όλη την Ιαπωνία να μου λέει γιατί δεν διαγωνίζομε στην Eurovision, οι άνθρωποι εκεί είναι θαυμαστές μου και δεν μπορούν να διανοηθούν ότι οι Έλληνες δεν με έχουν επιλέξει για την εκπροσώπηση της Ελλάδας, και οι άνθρωποι πάνε και ψηφίζουν Φινλανδία (τόσο Blind Channel που τους έχω μάθει να ακούνε τρία χρόνια τώρα φυσικά και θα ψηφίζουν Φινλανδία τώρα). Τέλος, εγώ θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω την Φινλανδία του χρόνου γιατί οπός βλέπουμε οι Έλληνες δεν έχουν μυαλό, είναι άμυαλοι.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *