Ισπανία: Οι Lérica και ο Jorge González ήταν οι αγαπημένες συμμετοχές της εσωτερικής επιτροπής του RTVE!

Παρά το γεγονός πως οι Nebulossa νίκησαν το Benidorm Fest 2024, τον εθνικό τελικό της Ισπανίας και εν τέλει πήραν το χρίσμα να εκπροσωπήσουν τη χώρα στον επερχόμενο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι Zorra, η εσωτερική κριτική επιτροπή του ισπανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTVE φαίνεται πως είχε διαφορετικά φαβορί κατά νου.

Η εν λόγω κριτική επιτροπή είχε την ευθύνη να επιλέξει τους διαγωνιζόμενους του φετινού Benidorm Fest μέσω μιας κατάταξης. Αυτή η κατάταξη, που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από αίτημα της ισπανικής διαδικτυακής εφημερίδας Publico, αποκαλύπτει πως οι αγαπημένες συμμετοχές των κριτών ήταν το Astronauta των Lérica και το Caliente του Jorge González, ενώ το Zorra των Nebulossa κατετάγη πέμπτο στη συνολική κατάταξη. Παράλληλα, ο St. Pedro με το τραγούδι του Dos Extraños (Cuarteto de Cuerda), μολονότι τερμάτισε δεύτερος στο Benidorm Fest, στην κατάταξη της εσωτερικής κριτικής επιτροπής ήρθε μόλις δέκατος τέταρτος.

Στην τελευταία θέση αυτής της λίστας ήρθαν με ισοπαλία ο Quique Niza και η Yoly Saa. Αυτό που επίσης αποκαλύπτεται, είναι το γεγονός ότι το τραγούδι της Yoly Saa (No se me olvida) και της Mantra (Me vas a ver) τροποποίησαν τον τίτλο τους προτού διαγωνιστούν στο φεστιβάλ, με τους αρχικούς τίτλους να είναι Llorar un mar και No eres para tanto αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, έγινε η αποκάλυψη και των επιλαχόντων του φεστιβάλ. Οι Verónica Terrés, Ondina, Reyko, Ángela Carrasco, La Beba and Veintiuno βρέθηκαν κοντά στο να συμμετάσχουν στο Benidorm, ιδίως η Verónica Terrés, καθώς είχε διαφορά μόλις δύο πόντων από τους τελευταίους που επελέγησαν τελικά να συμμετάσχουν, τον Quique Niza και τη Yoly Saa. Αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά την Ángela Carrasco, πρόκειται για μια φημισμένη Δομινικανή καλλιτέχνη, η οποία βρέθηκε στο Benidorm Fest ως μέλος της επιτροπής.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία της εσωτερικής κριτικής επιτροπής του RTVE για τους συμμετέχοντες του Benidorm Fest 2024:
 1. Lérica – Astronauta: 186 
 2. Jorge González – Caliente: 161 
 3. Miss Caffeina – Bla Bla Bla: 141 
 4. Dellacruz – Beso en la mañana: 136 
 5. Nebulossa – Zorra : 120 
 6. María Pelae – Remitente: 106 
 7. Sofía Coll – Here to stay: 97
 8. Mantra – Me vas a ver: 97 
 9. Noan – Te echo de menos: 88 
 10. Roger Padrós – El temps: 88 
 11. Angy Fernández – Sé quien soy: 82 
 12. Marlena – Amor de verano: 79 
 13. Almácor – Brillos platino: 75 
 14. St. Pedro – Dos extraños: 74 
 15. Yoli Saa – No se me olvida: 67 
 16. Quique Niza – Prisionero: 67 
Οι επιλαχόντες:
 1. Verónica Terres – Fugaz: 65 
 2. Ondina – Me está mirando: 62 
 3. Reyko – Run with you: 60 
 4. Ángela Carrasco – Él y yo: 59 
 5. La Beba – No me fucking importa: 57 
 6. Veintiuno – Telenovela: 57 

Εν πάση περιπτώσει, η Ισπανία φέτος θα εκπροσωπηθεί από τους Nebulossa και το τραγούδι τους Zorra.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Publico

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *