Ισραήλ: Με τους δημιουργούς του Unicorn ή του Toy η Eden στην Eurovision 2024;

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν σήμερα τα ισραηλινά ΜΜΕ, η KAN απέρριψε το ένα από τρία επικρατέστερα υποψήφια τραγούδια της Eden Golan για την Eurovision 2024, εξαιτίας των στίχων του, που εμπεριείχαν πολιτική χροιά. Δύο τραγούδια παραμένουν στην διεκδίκηση, με σημαντικούς δημιουργούς να υπογράφουν και τα δύο.

Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του τραγουδιού με το οποίο η Eden Golan θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στην Eurovision 2024 οφείλεται στο γεγονός πως η KAN απέρριψε ένα από τα τρία επικρατέστερα υποψήφια τραγούδια. Ο στίχος σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα η YNET περιείχε πολιτικά μηνύματα και ως εκ τούτου ήταν αντίθετος με τους κανονισμούς του διαγωνισμού.

Η απόφαση για το τραγούδι που θα επιλεγεί, αναμένεται ίσως και στο τέλος της εβδομάδας, εφόσον πρώτα η EBU εγκρίνει τους στίχους, των δύο εναπομεινάντων τραγουδιών. Μία επιτροπή θα κάνει την τελική επιλογή και αν δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα, η ανακοίνωση του τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο έλεγχος των στίχων έγινε μετά από αίτημα που απηύθυνε η ισραηλινή δημόσια τηλεόραση στην EBU, κάτι που έχει συμβεί αρκετές φορές και στο παρελθόν.

Τα δύο τραγούδια υπογράφουν πολύ σημαντικοί δημιουργοί, που έχουν μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό τους τόσο στην Eurovision, όσο και έξω από αυτήν. Το ένα είναι σύνθεση της ίδιας της Eden Golan σε παραγωγή του Yanon Yahel και του Mai Sepadia (συνθέτη του Unicorn) και το άλλο είναι σύνθετη και πάλι της Eden Golan, σε συνεργασία με τους Keren Peles, Avi Ohayon και Stu Bager (συνθέτη του Toy).

Όλα τα παραπάνω γίνονται την στιγμή που περισσότερες από 400 προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος στηρίζουν την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision και την στιγμή που για μία ακόμη φορά η EBU επιβεβαιώνει πως το Ισραήλ θα συμμετάσχει κανονικά στο διαγωνισμό, διαχωρίζοντας την περίπτωσή του με αυτή της Ρωσίας πριν λίγα χρόνια.

Με το minimum των εμφανίσεων όπως διαβάσατε σε προηγούμενό μας άρθρο, το Ισραήλ αναμένεται να συμμετάσχει κανονικά στο Μάλμε, σε μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά για την χώρα κι ενώ όσο η πολεμική σύγκρουση στην Γάζα συνεχίζεται.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: YNET
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *