Λουξεμβούργο: Η Tali δηλώνει περήφανη για την καταγωγή της από το Ισραήλ!
Η Tali Golergant, είναι η εικοσιτριάχρονη τραγουδίστρια από το Λουξεμβούργο, με καταγωγή από το Ισραήλ, που θα εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο στην Μεγάλη του επιστροφή στον Διαγωνισμό, μετά από 30 χρόνια. Η Tali, μιλάει για πρώτη φορά για το πόσο ενθουσιασμένη είναι, αλλά και το πόσο περήφανη είναι για την καταγωγή της.
-Πώς αισθάνεσαι που κέρδισες;
«Είμαι πολύ χαρούμενη. Είναι τρομακτικό. Νιώθω τόσα πολλά συναισθήματα.»
Η Tali ήταν μόλις έξι ετών όταν μετακόμισε με την Οικογένεια της στην Χιλή, εξ αιτίας της δουλειάς του πατέρα της. Ήταν όμως μόνο η αρχή, αφού μετά από λίγο πήγαν στην Αργεντινή και ύστερα στο Λουξεμβούργο, από όπου και έφυγε στα 19 της, για να σπουδάσει μουσική στην Νέα Υόρκη. Όταν αποφοίτησε, άρχισε να δουλεύει εκεί ως καθηγήτρια φωνητικής.
– Τα εβραϊκά σου είναι πολύ καλά για κάποιον που δεν έχει μείνει ποτέ στο Ισραήλ:
«Από όταν γεννήθηκα, οι γονείς μου το θεώρησαν σημαντικό. Η μητέρα μου, μου μιλούσε στα Εβραϊκά, ενώ ο πατέρας μου στα Ισπανικά. Και οι δύο γλώσσες είναι σαν μητρικές για εμένα, μιλάω άπταιστα Ισπανικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Εβραϊκά. Στο Λουξεμβούργο, ο κόσμος μιλάει πιο πολύ Γαλλικά, ενώ οι ντόπιοι μιλάνε Λουξεμβουργιανά. Μπορώ να τα καταλάβω αλλά όχι να τα μιλήσω. Παρόλο που δεν έχω μείνει ποτέ στο Ισραήλ, το επισκέπτομαι κάθε χρόνο. Οι γονείς μου το θεωρούν πολύ σημαντικό.»
– Πως σου ήρθε η ιδέα να συμμετέχεις στον εθνικό τελικό του Λουξεμβούργου, μετά από 30 χρόνια απουσίας;
«Ήμουν στην Νέα Υόρκη και δεν είχα ιδέα για αυτήν την επιλογή. Μια μέρα ξύπνησα και βρήκα ένα μήνυμα από έναν φίλο, να λέει πως γίνεται μια ακρόαση για την Eurovision. Και σκέφτηκα, ας το κάνω. Τον Νοέμβριο ήταν οι τελική ακρόαση. Τα άφησα όλα και ταξίδεψα για να πάρω μέρος στην επιλογή του Λουξεμβούργου, παρόλο που δεν είχα πολλά χρήματα. Εστιάσα σε περισσότερα ιδιαίτερα μαθήματα για να μπορέσω να το κάνω.»
Στην αρχή δεν ήταν όλα όπως ήθελε, η Tali είχε καταθέσει τέσσερα τραγούδια τα οποία απορρίφθηκαν. Και τότε έλαβε ένα τραγούδι που της προτάθηκε από την Ισραηλινή παραγωγό, Tali Eshkoli.
«Στη αρχή ήμουν σκεπτική, αλλά αποφάσισα να το ακούσω. Το ερωτεύτηκα αμέσως, και άρεσε και σε όλους. Με τα άλλα μου τραγούδια ένοιωσα ότι δεν θα δούλευε, αλλά τελικά συνέβη»
«Εννοείται! Είμαι Ισραηλινή, Λουξεμβουργιανή και Λατίνα. Το τραγούδι με περικλείει ολόκληρη. Έχω ζήσει σε διαφορετικά μέρη και ξέρω τι σημαίνει να είσαι Εβραίος στον κόσμο, και είναι δύσκολο. Έχω αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμός στην ζωή μου. Πρέπει να είσαι περήφανος και προσεκτικός Εβραίος. Δεν κρύβομαι, αλλά ναι, πρέπει να είσαι έξυπνος και προσεκτικός.»
«Σε παρακαλώ! Τι ερώτηση είναι αυτή; Δεν θέλω να την απαντήσω.» Είπε γελώντας.
«Φυσικά, αλλά δεν παρακολουθώ τα στοιχήματα. Δεν κάνει πολύ καλό.»
Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Λουξεμβούργου στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!
Πηγή: YNETNEWS
Φιρι φιρι το πάει κ αυτή να την κάνουν μπαν οι eurofans τι θέλει κ τα λέει
Να αρνηθει η κοπελα την καταγωγή της, λες και αυτη ευθύνεται για ολα τα αρνητικα που εχει κανει η χωρα της?
Προφανώς και δεν λέω αυτό! Εγώ από όταν κέρδισε τον εθνικο τελικό έλεγα πως η καταγωγή της δεν πρέπει να επηρεάσει το αποτέλεσμά της στον διαγωνισμό! Όμως εφόσον ξέρει και η ίδια πως υπάρχει ενα μεγάλο μέρος των φαν που δεν την θέλουν στον διαγωνισμό λόγω της καταγωγής της δεν ειναι καλο για την ίδια (τουλάχιστον από τόσο νωρίς) να κάνει τετοιες δηλωσεις γιατι οι φαν θα το πάρουν ως υποστήριξη για αυτό που κάνει το ισραήλ. Προφανώς δεν εννοούσα αυτό που κατάλαβες και συγγνώμη για την λάθος διατύπωση γτ δεν ήθελα να ακουστεί έτσι οπως ακούστηκε
Με απόλυτο σεβασμό και κατανόηση σε σένα, όταν η ίδια αναφέρει τη λέξη αντισημιτισμός ναι όχι απλά είναι υπερβολικοί. Είναι ακραίοι! Την έχουν κάνει καραμέλα αυτήν την λέξη όλοι οι Εβραίοι και νομίζουν ότι οι άλλοι τους κάνουν bullying. Αν υπήρχαν Ορθόδοξοι τραγουδιστές στον Eurovision και συμπεριφέρονταν περήφανα όπως οι Εβραίοι κι έδειχναν σταυρούς, σταύρωναν τα χέρια τους κι έλεγαν “Κύριε Ελέησον” συνέχεια νομίζεις δικαίως δε θα είχαν το ίδιο bullying με αυτούς; Έχουν την δικαιολογία του Ολοκαυτώματος συνέχεια για να δείχνουν ακόμα και τώρα ότι είναι οι αδικημένοι ενώ οι ίδιοι διαπράττουν γενοκτονία. Να έλεγαν έτσι λοιπόν πχ κι οι Έλληνες αν είχαν κόντρα με μουσουλμάνους (γιατί οι απλοί Τούρκοι πολίτες πιστεύω ακράδαντα μια χαρά μας αγαπάνε, και μια χαρά δε θέλουν εθνικισμό) και να χρησιμοποιούσαν το ιστορικό της δουλείας απ’τους Τούρκους το 1800, αν είναι να το πάμε έτσι. Όσοι λοιπόν Ισραηλινοί δηλώνουν περήφανοι ας το δηλώνουν αλλά δεν έχουν τον σεβασμό κανενός όταν σπέρνουν κι εκείνοι διχόνοια στην Ευρώπη εσκεμμένα!