Στοιχήματα: Ανακατατάξεις στα ψηλά – Συνεχής Άνοδος για Ελλάδα και Κύπρο!

Κάτι λιγότερο από ένας μήνας έχει απομείνει για την επίσημη κυκλοφορία όλων των συμμετοχών του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που σημαίνει πως διανύουμε τον πιο κομβικό μήνα της προ-Eurovisionικής περιόδου, με τους εθνικούς τελικούς πληθαίνουν βδομάδα με τη βδομάδα.

Γι’ αυτό το λόγο, μία από τις πλέον αγαπημένες και πολυσυζητημένες στήλες του Eurovisionfun επιστρέφει, με τις στοιχηματικές αναλύσεις για τη Eurovision 2024 να είναι πάλι εδώ.

Όσο εσείς ετοιμάζεστε για τις κομβικές επόμενες εβδομάδες με τα αποκαλυπτήρια των περισσότερων συμμετοχών ενόψει Μαΐου, οι bookers έχουν πιάσει ήδη δουλειά, με την ενότητα του νικητή της Eurovision 2024 να προσφέρεται ήδη σε κάποιες εταιρείες. Έτσι, δράττουμε της ευκαιρίας και σας παρουσιάζουμε τα έως τώρα για τον επόμενο διαγωνισμό.

Μεγάλο φαβορί η Ουκρανία

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των περισσότερων εθνικών τελικών, και όπως είναι λογικό το γεγονός αυτό έχει φέρει ανακατατάξεις στους στοιχηματικούς πίνακες. Φυσικά, μακράν της δεύτερης, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ουκρανία. Η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, η οποία βρίσκεται ανελλιπώς τις τελευταίες εβδομάδες στην κορυφή των στοιχηματικών πινάκων, θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί από τους bookers για τη νίκη στο Μάλμε.

Ο θρίαμβος των Alyona Alyona & Jerry Heil στο Vidbir, όπου και “ισοπέδωσαν” κάθε αντίπαλό τους, έχει φέρει “στα τάρταρα” τις αποδόσεις νίκης της Ουκρανίας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Είναι χαρακτηριστικό πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, ουκρανική νίκη επιστρέφει έως και 3,8 φορές το ποντάρισμα.

Στη δεύτερη θέση έχει ανέβει πλέον η Ιταλία. Η νίκη της Angelina Mango με το “La Noia” στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, έχει φέρει την μεσογειακή χώρα σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, με τους bookers να τη θεωρούν ως τη δεύτερη επικρατέστερη τη δεδομένη χρονική στιγμή για νίκη. Η Ιταλία ποντάρεται σε αποδόσεις από 7,5 έως και 10.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κροατία. Η κυκλοφορία του βίντεο κλιπ της συμμετοχής του Baby Lasagna, ο οποίος θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για να εκπροσωπήσει τους Βαλκάνιους στο Μάλμε, έχει φέρει την Κροατία στην τρίτη θέση, όντας σε απόσταση αναπνοής από την δεύτερη Ιταλία. Η νίκη της Κροατίας ποντάρεται τη δεδομένη χρονική στιγμή σε αποδόσεις μεταξύ 8 και 10.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Σουηδία. Η διοργανώτρια χώρα του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θεωρείται για ακόμα μία χρονιά ως ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, με τους ιθύνοντες του SVT και τους Σουηδούς Eurofans να θέλουν όσο τίποτα η ιστορική όγδοη νίκη να λάβει χώρα σε σουηδικό έδαφος. Εντός έδρας νίκη της Σουηδίας προσφέρεται σε αποδόσεις μεταξύ 11 και 15, σημειώνοντας ελαφριά άνοδο συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Βέλγιο. Η προ ολίγων ημερών κυκλοφορία του “Before the Party’s Over” του Mustii φαίνεται να έχει ενθουσιάσει τις στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες έχουν πλέον τη χώρα της Δυτικής Ευρώπης εντός του Top 5 για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της φετινής Eurovisionικής περιόδου. Η νίκη του Βελγίου ποντάρεται σε αποδόσεις μεταξύ 10 και 15, όντας προ των πυλών της τέταρτης θέσης.

Top 10, Ελλάδα και Κύπρος

Στην έκτη θέση με εμφανώς πτωτικές τάσεις βρίσκεται πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο. Το teaser του “Dizzy” του Olly Alexander ως φαίνεται δεν ενθουσίασε ούτε έπεισε τους bookers, οι οποίοι έχουν ρίξει πλέον τη Γηραιά Αλβιώνα εκτός της πρώτης πεντάδας. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη μεγάλη πτώση, με τη νίκη του Ηνωμένου Βασιλείου να επιστρέφει πλέον έως και 15 φορές το ποντάρισμα.

Από’ κει και έπειτα, ξεκινάνε οι αποκλίσεις από το γκρουπ των προπορευόμενων έξι χωρών. Έτσι, στην έβδομη θέση βρίσκεται η Νορβηγία, της οποίας η νίκη επιστρέφει πλέον έως και 21 φορές το ποντάρισμα. Σε παρόμοιες αποδόσεις βρίσκεται και η έβδομη Ισλανδία, εν αναμονή του δευτέρου ημιτελικού της εθνικής επιλογής, όπου και διαγωνίζεται το τραγούδι του παλαιστινιακής καταγωγής Bashar Murad.

Ακολουθεί η Λιθουανία στην όγδοη θέση, η οποία επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα μετά την επιλογή του Silvester Belt με το “Luktelk“, η οποία παίζεται σε σχεδόν παρόμοιες αποδόσεις με τις προπορευόμενες Νορβηγία και Ισλανδία, παιζούμενη σε αποδόσεις μεταξύ 17 και 21. Στην πρώτη δεκάδα μετά από καιρό επέστρεψε και η Γαλλία, με τον Slimane, της οποίας το ενδεχόμενο νίκη τριανταπλασιάζει το ποντάρισμα εκείνου που θα στοιχηματίσει σε αυτήν. Τέλος, το Top 10 συμπληρώνει η Ελβετία, που μπορεί να την ποντάρει κάποιος σε αποδόσεις μεταξύ 23 και 34.

Όσον αφορά τα καθ’ ημάς, ευχάριστα είναι τα νέα αναφορικά με την παρουσία της Ελλάδας και της Κύπρου στους στοιχηματικούς πίνακες, καθώς αμφότερες έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο συγκριτικά με την προ ολίγων ημερών ανάλυσή μας.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την Ελλάδα, η χώρα μας παρουσιάζει άνοδο πέντε θέσεων συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση, ούσα πλέον στη 16η θέση. Σαφώς και για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Ελλάδα είχε βρεθεί εντός της πρώτης δεκάδας και έτσι η 16η θέση δεν είναι η καλύτερη που έχει βρεθεί κατά τη διάρκεια της φετινής Eurovisionικής περιόδου, παρ’ όλα αυτά είναι θετικό πως μέσα στις τελευταίες ημέρες μπόρεσε να ανακάμψει και να ανέβει από την 21η θέση. Η ελληνική νίκη παίζεται αυτή τη στιγμή σε αποδόσεις μεταξύ 19 και 41.

Αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το κατά πόσον πλησιάζει η επίσημη κυκλοφορία του τραγουδιού της Μαρίνας Σάττι στις 7 Μαρτίου θα μπορέσει να επαναφέρει την Ελλάδα εντός της πρώτης δεκάδας, σε έναν διαγωνισμό που φαντάζει ιδιαίτερα αμφίρροπος τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ιδιαίτερα ευχάριστα φαντάζουν τα πράγματα για την Κύπρο, η οποία έχει ανέβει πλέον στην 21η θέση, την υψηλότερη που έχει βρεθεί κατά τη διάρκεια της φετινής Eurovisionικής περιόδου. Η κυκλοφορία του teaser του “Liar” της Silia Kapsis φαίνεται να ενεθάρρυνε τους bookers, με όλες τις στοιχηματικές εταιρείες να έχουν ρίξει τις αποδόσεις της Κύπρου, οι οποίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή μεταξύ 41 και 67. Χαρακτηριστικό του ευνοϊκού κλίματος που επικρατεί ως προς την κυπριακή συμμετοχή τις τελευταίες ώρες, είναι πως η Μεγαλόνησος σημείωσε άνοδο τουλάχιστον έξι θέσεων και κοιτάζει όλο και ψηλότερα, με αποκορύφωμα την 29η Φεβρουαρίου όπου και αναμένονται τα επίσημα αποκαλυπτήρια της κυπριακής συμμετοχής στη Eurovision 2024.

https://www.youtube.com/watch?v=k_8cNbF8FLI

Πιστεύετε μπορούν η Alyona Alyona & Jerry Heil να γράψουν ιστορία στο Μάλμε και να χαρίσουν στην Ουκρανία την τέταρτη της νίκη σε είκοσι χρόνια παρουσίας της στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ; Πείτε μας στα σχόλια!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *