Φινλανδία: Κανονικά θα συμμετάσχει στην Eurovision 2024 o Windows95man!

Παρά τις αρχικές του τοποθετήσεις πως θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο για να αποφασίσει αν τελικά θα εκπροσωπήσει την Φινλανδία στην Eurovision 2024, o Windows95man μετά την συνάντησή του με την δημόσια τηλεόραση της χώρας YLE, αποφάσισε να δώσει κανονικά το παρών στο Μάλμε. Επιπλέον η YLE δηλώνει πως σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις της EBU όσο αφορά την λίστα των συμμετεχόντων χωρών στον φετινό διαγωνισμό, αποδεχόμενη με αυτό τον τρόπο και την συμμετοχή του Ισραήλ.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε από κοινού, τόσο από την  YLE, όσο και από τον Windows95man, μετά την σημερινή συνάντηση τους. Ο αρχισυντάκτης του YLE και διευθυντής παραγωγής προγράμματος, Ville Vilen αναφέρει:

To Yle αποφάσισε να σεβαστεί την κρίση της EBU για τις τηλεοπτικές εταιρείες που συμμετέχουν στο
διαγωνισμό. Κατανοούμε ότι υπάρχουν διάφορες δικαιολογημένες προοπτικές που σχετίζονται με αυτό το θέμα. Το Yle έχει ενημερώσει την EBU για τη συζήτηση στη Φινλανδία και την άποψη του Φινλανδού εκπροσώπου σχετικά με την κατάσταση. Ελπίζουμε ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα επιλυθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο Teemu Keisteri δημιουργός του Windows95Man και ο τραγουδιστής Henri Piispane, που θα τον συνοδεύσει επί σκηνής, τονίζουν πως ενώ συνεχίζουν να διαφωνούν με την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2024, θα ψάξουν να βρουν νέους τρόπους αντίδρασης, μαζί με την συμμετοχή κι άλλων καλλιτεχνών:

Πιστεύουμε ότι η μόνη σωστή απόφαση για την EBU θα ήταν να αποκλείσει το Ισραήλ από τον διαγωνισμό. Ωστόσο, δεν πιστεύουμε ότι η απόσυρση μας θα είχε αντίκτυπο. Αντίθετα, ξεκινήσαμε
συζητήσεις με άλλους εκπροσώπους για το πώς να διερευνήσουμε στρατηγικές για τη μόχλευση της συλλογικότητάς μας, να επηρεάσουμε και να χρησιμοποιούμε τη θέση μας για να ασκήσουμε πίεση στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην EBU. Η απόφαση ήταν δύσκολη, αλλά τώρα έγινε. Ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη που λάβαμε. Από εδώ και πέρα θα συγκεντρωθούμε στην μουσική και στην προετοιμασία της εμφάνισής μας.

Η Φινλανδία θα συμμετάσχει στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2024 με το τραγούδι No Rules.

Μείνετε συντονισμένοι στo Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: YLE
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *