Ισλανδία: Παρόμοια τηλεθέαση με πέρυσι σημείωσε το Söngva­keppn­in του περασμένου Σαββάτου!

Η μέση τηλεθέαση για τον ημιτελικό του περασμένου Σαββάτου του Söngvakeppnin, την Ισλανδική εθνική διαδικασία επιλογής ήταν 35%.Οι μέση τηλεθέαση του περασμένου έτους ήταν 37%. Οι αθροιστική τηλεθέαση ήταν 45%, σε σύγκριση με 48% πέρυσι.

Ασκήθηκε σημαντική πίεση για να ακυρωθεί ο διαγωνισμός στην Ισλανδία και έτσι να μην συμμετάσχει η χώρα στη Eurovision. Πολλοί άνθρωποι δήλωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό εάν επρόκειτο να διεξαχθεί. Ο Rúnar Freyr Gíslason, διευθυντής του διαγωνισμού, λέει ότι είναι φοβερό να βλέπουμε πόσο ενδιαφέρον υπάρχει για τον διαγωνισμό, καθώς είναι προφανές ότι παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες και τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ, το ενδιαφέρον παρέμεινε υψηλό.

Οι φιναλίστ

Τα δύο τραγούδια που εξασφάλισαν τη θέση τους στον τελικό, με την ψήφο των Ισλανδών, είναι:

  • Væb – “Bíómynd
  • Anita – “Stingum af

Το φορμάτ

Δέκα τραγούδια κατανέμονται εξίσου σε δύο ημιτελικούς και δύο συμμετοχές προκρίνονται από κάθε ημιτελικό στον τελικό, ένα αποτέλεσμα που προκύπτει από 100% τηλεψηφοφορία. Εν τω μεταξύ, οι παραγωγοί του σόου έχουν την επιλογή να προσθέσουν έναν πέμπτο φιναλίστ ως μπαλαντέρ από τους συμμετέχοντες των ημιτελικών.

Ο τελικός αποτελείται από δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο, οι δύο φιναλίστ που θα προκριθούν στον Σούπερ Τελικό θα αποφασιστούν από κριτική επιτροπή και τηλεψηφοφορία. Στον δεύτερο γύρο, ο εκπρόσωπος της χώρας θα καθοριστεί αποκλειστικά από την ψηφοφορία του κοινού.

Το πρόγραμμα

Ο δεύτερος ημιτελικός του Söngvakeppnin 2024 έχει προγραμματιστεί για το επόμενο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου. Ο τελικός έχει οριστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου.

Πηγή: RÚV/Amanda Guðrún Bjarnadóttir

Ακολουθήστε μας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην χάσετε τίποτα σχετικά με την Ισλανδική εθνική διαδικασία επιλογής: 

 

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *