Ιταλία: Η Angelina Mango νικήτρια του Sanremo 2024!

Το 74ο Φεστιβάλ του Sanremo πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε. Μεγάλη νικήτρια του φετινού φεστιβάλ, γυναίκα νικήτρια μετά από 10 ολόκληρα χρόνο η Angelina Mango. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο Κυριακή στις 13.00 ώρα Ελλάδας, όταν στην συνέντευξη τύπου, θα επιβεβαιωθεί πως θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision 2024.

Το σόου

Amadeus μας παρουσίασε ίσως το τελευταίο του Sanremo, αν και όπως αποκάλυψε θα συζητήσει με την RAI το ενδεχόμενο να παραμείνει στην θέση του και του χρόνου, κάτι που εφόσον συμβεί θα είναι ο μακροβιότερος παρουσιαστής-καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού μουσικού φεστιβάλ της Λιγουρίας.

Στην σκηνή του Ariston, ο Amadeus είχε απόψε τον αγαπημένο του φίλο και συμπαρουσιαστή του Φεστιβάλ το 2020 και το 2021Rosario Fiorello, μία από τις πλέον αγαπημένες προσωπικότητες της ιταλικής τηλεόρασης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sanremo Rai (@sanremorai)

Καλεσμένοι στο Ariston επίσης ήταν οι Luca Argentero και Claudio Gioè, πρωταγωνιστές της σειράς Màkari 3 που προβάλλεται στην ιταλική δημόσια τηλεόραση. Επίτιμη προσκεκλημένη της τελευταίας βραδιάς ήταν η θρυλική Gigliola Cinquetti για την εξηκοστή επέτειο της νίκης του διαχρονικού “Non ho l’età“, το οποίο ήταν και το πρώτο νικητήριο τραγούδι της Ιταλίας στην Eurovision. Άλλος καλεσμένος ήταν ο διάσημος Ιταλός χορευτής, Roberto Bolle. Στην Piazza Colombo (σε σύνδεση) εμφανίστηκε ο Tananai, ενώ στο πλοίο Costa Smeralda (ανοιχτά του Σανρέμο) είδαμε τον Tedua, διάσημο ράπερ.

Το πρόγραμμα της σημερινής βραδιάς

Η αποψινή, πέμπτη και τελευταία, βραδιά του 74ου Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο οι 30 διαγωνιζόμενοι τραγούδησαν για τρίτη και τελευταία φορά τα υποψήφια τραγούδια τους. Μετά το πέρας του διαγωνιστικού κομματιού, πρόκειται ανακοινώθηκε η συνολική βαθμολογία, με το Top-5 να “μονομαχεί” στην συνέχεια για το έπαθλο του νικητή του Φεστιβάλ .

Τα τριάντα τραγούδια με την σειρά που εμφανίστηκαν απόψε το βράδυ για μία τελευταία φορά στη σκηνή του Teatro Ariston ήταν:

  1. Francesco Renga and Nek – “Pazzo di te”
  2. BigMama – “La rabbia non ti basta”
  3. Gazzelle – “Tutto qui”
  4. Dargen D’Amico – “Onda alta”
  5. Il Volo – “Capolavoro”
  6. Loredana Bertè – “Pazza”
  7. Negramaro – “Ricominciamo tutto”
  8. Mahmood – “Tuta gold”
  9. Santi Francesi – “L’amore in bocca”
  10. Diodato – “Ti muovi”
  11. Fiorella Mannoia – “Mariposa”
  12. Alessandra Amoroso – “Fino a qui”
  13. Alfa – “Vai!”
  14. Irama – “Tu no”
  15. Ghali – “Casa mia”
  16. Annalisa – “Sinceramente”
  17. Angelina Mango – “La noia”
  18. Geolier – “I p’ me, tu p’ te”
  19. Emma – “Apnea”
  20. Il Tre – “Fragili”
  21. Ricchi e Poveri – “Ma non tutta la vita”
  22. The Kolors – “Un ragazzo una ragazza”
  23. Maninni – “Spettacolare”
  24. La Sad – “Autodistruttivo”
  25. Mr. Rain – “Due altalene”
  26. Fred De Palma – “Il cielo non ci vuole”
  27. Sangiovanni – “Finiscimi”
  28. Clara – “Diamanti grezzi”
  29. Bnkr44 – “Governo punk”
  30. Rose Villain – “Click Boom!”

Η βαθμολογία

Στον σημερινό πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, τα αποτελέσματα κρίνονταν αποκλειστικά από το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο ψήφιζε μέσω τηλεφωνημάτων και sms.

Τα αποτελέσματα της ημέρας συνυπολογίστηκαν με αυτά των προηγούμενων 4 ημερών του Sanremo 2024 . Το άθροισμα όλων αυτών των αποτελεσμάτων καθόρισε στη συνέχεια το top-5.

Οι κορυφαίοι 5 ερμήνευσαν εκ νέου τις συμμετοχές τους. Στη συνέχεια ο νικητής καθορίστηκε με τριπλή ψηφοφορία : 34% τηλεψηφοφορία, 33% κριτική επιτροπή τύπου, τηλεόρασης και web και 33% κριτική επιτροπή ραδιοφώνου.

Τα αποτελέσματα

Η σειρά κατάταξης του Sanremo από την 30η θέση μέχρι την είναι η εξής:

6. Mahmood

7. Loredana Bertè

8. Il Volo

9. Alessandra Amoroso

10. Alfa

11. Gazzelle

12. Il Tre

13. Diodato

14. Emma

15. Fiorella Mannoia

16. The Kolors

17. Mr. Rain

18. Santi Francesi

19. Negramaro

20. Dargen d’Amico

21.Richi e Poveri

22. BigMama

23. Rose Villian

24. Clara

25. Renga Nek

26. Maninni

27. La Sad

28. BNKR44

29. Sangiovanni

30. Fred De Palma

Το τοπ5 που προκρίνεται στην δεύτερη και τελική φάση ψηφοφορίας είναι το εξής:

  • Irama
  • Ghali
  • Angelina Mango
  • Geolier
  • Annalisa

Αφού ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος γύρος ψηφοφορίας τα τελικά αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα:

  • Νικητής: Angelina Mango
  • 2η θέση: Geolier
  • 3η θέση: Annalisa
  • 4η θέση: Ghali
  • 5η θέση: Irama

Λίγα λόγια για την Angelina Mango

H Angelina Mango είναι 22 ετών. Είναι κόρη του γνωστού καλλιτέχνη Mango. Έγινε γνωστή μετά την συμμετοχή της το 2022 στο δημοφιλές τάλεντ σόου,  Amici di Maria De Filippi, όπου και κατέλαβε την δεύτερη θέση. Έχει δισκογραφία από το 2020 και έχει κυκλοφορήσει εννιά singles. Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε από ένα συγκρότημα με τον αδερφό της, στο οποίο ακόμα παραμένει μέλος, παρά την σόλο πορεία φυσικά που έχει ήδη χαράξει.

Η Ιταλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Η Ιταλία είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, κάνοντας το ντεμπούτο της που στον πρώτο διαγωνισμό το 1956. Έχει κερδίσει τρεις φορές με τους Gigliola Cinquetti  (1964), Toto Cutugno (1990) και τους Maneskin (2021).

Η χώρα εκπροσωπήθηκε στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από τους πιο διάσημους και διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες σε όλη την ιστορία της Eurovision: Ana Oxa, Domenico Modugno, Albano, Romina Power, Franco Batiatto, Umberto Tozzi, Mahmood, Matia Bazar, Marco Mengoni, Emma Marrone , Il Volo , Francesco Gabbani, Raphael Gualazzi, Massimo Ranieri, Ricardo Fogli, Maneskin κ.λπ.

Η Ιταλία αποχώρησε από τον διαγωνισμό το 1998 και επέστρεψε στην Eurovision το 2011 μετά από 13 χρόνια απουσίας. Από την επιστροφή τους στο διαγωνισμό, οι Ιταλοί σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, χρησιμοποιώντας το Sanremo ως μέθοδο επιλογής σχεδόν σε όλες τις συμμετοχές τους, έχουν καταλάβει από το 2011 δύο δεύτερες θέσεις, μία τρίτη και άλλες τέσσερις τερματισμοί μέσα στο τοπ10 του βαθμολογικού πίνακα.

Φέτος θα πραγματοποιήσει την 49η συμμετοχή της στον διαγωνισμό. Το 2023 ο Marco Mengoni κατέλαβε την τέταρτη θέση για την Ιταλία, με το Due Vita.

Αύριο όπως σας είπαμε, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του νικητή, όπου θα επισημοποιηθεί και η εκπροσώπηση της Ιταλίας από την Angelina Mango στον διαγωνισμό της Eurovision.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ιταλίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Με αφήνει αδιάφορο, όχι ότι υπήρχε και τίποτα πολύ καλό, βέβαια. Προφανώς το τραγούδι απαιτεί κάποιες φωνητικές δυνατότητες, αλλά αυτή πασχίζει τόσο πολύ να το βγάλει πέρα σε κάποια σημεία που τελικά μοιάζει με παρωδία.
    Ευτυχώς αποφύγαμε τον ράπερ.

    Απάντηση
  2. Ruby
    Ruby says:

    Ήθελα Irama. Αν και ήξερα πως θα κατέληγε κάπου στο 4-5. Ο diodato 13; Οι the Kolors 16; Άξιζαν κάτι καλύτερο. Χάρηκα για τον Alfa που μπήκε δεκάδα και ακόμα πιο πολύ χάρηκα που δεν μπήκε ο Mahmood στο τοπ 5. Τον θεωρώ τρομερά υπερτιμημένο. Το τραγούδι που επιλέχθηκε εντέλει μου αρέσει αρκετά, σίγουρα πιο πολύ από το τραγούδι της Annalisa, δεν μου αρέσει όμως καθόλου η Angelina ως ερμηνεύτρια. Σημαντικό πάντως πως η Ιταλία θα εκπροσωπηθεί στο διαγωνισμό από γυναίκα μετά από 8 χρόνια. Τελευταία φορά νομίζω ήταν το 16.

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Για εμένα ήταν ξεκάθαρα Angelina ή Mahmood και μετά Annalisa…
    Οπότε είναι ικανοποιημένος! Σύγχρονο κομμάτι, όμορφη παρουσία και ρυθμος! Χρειάζεται δουλειά στο στήσιμο και θα πάει πολύ καλά! 5αδα πιθανότατα!
    9/10 2ο μετά την Ουκρανία

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *