Σλοβενία: Το RTV SLO θα ζητήσει από την EBU και τα μέλη της συμβούλιο για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον Διαγωνισμό!

Το Κίνημα για τα Δικαιώματα των Παλαιστινίων απευθύνθηκε στη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Σλοβενίας, RTV SLO, με αίτημα τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Eurovision, αλλά και την EBU. Συγκεκριμένα, 25 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζήτησαν την ακύρωση της απόφασης ότι το Ισραήλ μπορεί να συμμετάσχει στον επερχόμενο διαγωνισμό, τον Μάιο, στο Μάλμε.

Κάτω από το κάλεσμα του Κινήματος για τα Δικαιώματα των Παλαιστινίων, υπέγραψαν αρκετές μη κυβερνητικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, Σλοβένοι πολιτιστικοί παράγοντες και καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων παλαιότερων εκπροσώπων της Σλοβενίας στη Eurovision.

Η RTV SLO απάντησε στο αίτημα τους λέγοντας:

”To μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου κοινού, παρακολουθεί με αγωνία τα γεγονότα στη Γάζα. Η EBU εξήγησε ήδη δύο φορές ότι τα μέλη του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, είναι οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, και όχι οι χώρες”.

Πρόσθεσαν ότι, ωστόσο, θα καλέσουν την EBU και τα μέλη της, να διεξάγουν μια ουσιαστική συζήτηση για το θέμα.

Η Raiven θα είναι η εκπρόσωπος της Σλοβενίας στο Μάλμε τον ερχόμενο Μάιο με το τραγούδι  “Veronika” , το οποίο είναι εξ ολοκλήρου στα σλοβένικα. Διαγωνίζεται στο δεύτερο μισό, του Πρώτου Ημιτελικού, στις 7 Μαΐου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σλοβενίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

Πηγή: RTV SLO

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *