Σουηδία: Ο Edward af Sillén, σεναριογράφος της Eurovision 2024, μπαίνει στο Melodifestivalen Hall of Fame!

Μετά την επιτυχία της Eurovision το 2013 και το 2016, ο Edward af Sillén ετοιμάζεται να κρατήσει και πάλι το τιμόνι του διαγωνισμού – ως σεναριογράφος και ως σκηνοθέτης. 

Στον διαγωνισμό του Σαββάτου από το Växjö, ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και σχολιαστής Edward af Sillén βραβεύεται με το βραβείο Hall of Fame.

Από τώρα και στο εξής, είναι επίσης μέλος αυτής της γνωστής ομάδας καλλιτεχνών, επιτυχιών και δημιουργών που όλοι έχουν μεγάλη σημασία για το Melodifestivalen όλα αυτά τα χρόνια. Ο Christer Björkman, πρόεδρος της επιτροπής του Hall of Fame λέει:

“Το πάθος, το ταλέντο και η αγάπη χαρακτηρίζουν όλα όσα έχει κάνει για και στο πρόγραμμά μας. Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι πραγματικά ένα μέρος του DNA του Edward.”

Το motivation έχει ως εξής: Όταν η Petra Mede έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς παρουσιάστριες όλων των εποχών το 2009, ήταν με τη σκηνοθεσία και το σενάριο του Edward af Sillén πίσω της.

Μετά από αυτό, ο Edward όλα αυτά τα χρόνια στο σενάριο και τη σκηνοθεσία συνδύασε την αγάπη για τον Mello με ένα υπέροχο χιούμορ με μοναδικότητα και οξύτητα.

Έχει σκηνοθετήσει αξέχαστες παραστάσεις και έχει δημιουργήσει μαγικά intervals, όπως το “Karl för sin kostym” του Danny, το “Här står jag” του Perrelli και το “Lynda Woodruff” της Sarah Dawn Finer.

Το ότι ο Edward ανήκει στο Melodifestivalen Hall of Fame είναι να παραθέσω την κλασική του παρωδία με την Christine Meltzer ως Malena Ernman: – “Inget konstigt alls” (Τίποτα απολύτως παράξενο).

Συναισθηματικός ο Edward af Sillén σχολιάζει:

“Έχω μείνει άφωνος και νιώθω πολύ ταπεινός από αυτή την τιμή. Το γεγονός ότι η δουλειά που έκανα εγώ και οι ταλαντούχοι συνάδελφοί μου για το Melodifestivalen και τη Eurovision εξακολουθεί να συνεχίζει να αναφέρεται είναι αρκετά κολακευτικό. Αυτό το βραβείο είναι μια σημαντική τιμή για την οποία δεν ήμουν προετοιμασμένος. Σας ευχαριστώ.”

Τι είναι το Hall of Fame, εν συντομία

Το Melodifestivalen Hall of Fame ιδρύθηκε το 2020 για να γιορτάσει και να αναδείξει ξεχωριστά επιτεύγματα και αξέχαστες αναμνήσεις του Melodifestivalen στη μακρά ιστορία του προγράμματος. Από την έναρξη του Melodifestivalen το 1958, πολλοί καλλιτέχνες και μελωδίες έχουν κάνει εντύπωση στη Σουηδική μουσική και την ψυχή των ανθρώπων.

Τον Δεκέμβριο κάθε έτους, οι θεατές μπορούν να προτείνουν τις προτάσεις τους για το Hall of Fame στην εφαρμογή του Melodifestivalen. Με βάση αυτές τις προτάσεις, η επιτροπή του Hall of Fame θα επιλέξει στη συνέχεια πέντε νικητές βραβείων για να λάβουν το βραβείο το 2024.

Οι εισακτέοι λαμβάνουν ένα αγαλματίδιο, το Χρυσό Αστέρι – σε σχήμα τμήματος της ακτίνας ενός αστεριού. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι οι συνδυασμένες προσπάθειες αποτελούν ένα σύνολο.

Πηγή: SVT
Φωτογραφία: Jan Danielsson/SVT

Ακολουθήστε μας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην χάσετε τίποτα σχετικά με την αγαπημένη σας εθνική διαδικασία επιλογής: 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *