Junior Eurovision: 27 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τον διαγωνισμό του 2023!

Για ακόμη μία χρονιά η Junior Eurovision 2023, σημείωσε τρομερή επιτυχία προσελκύοντας το ενδιαφέρον τηλεθεατών απ’ όλη την Ευρώπη. Η EBU δείχνει με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Διαγωνισμό, τη σταθερότητα και τις προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί.

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός του 2023, που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια, της Γαλλίας, έφτασε τους 27 εκατομμύρια τηλεθεατές!

Σε δεκαπέντε από τις δεκαοκτώ χώρες που μεταδίδουν τη Junior Eurovision 2023, συνολικά 27 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν τουλάχιστον ένα λεπτό του διαγωνισμού ζωντανά από τη Νίκαια . Συνολικά, το μέσο κοινό του διαγωνισμού ήταν 6,4 εκατομμύρια θεατές, μειωμένο κατά 1,5 εκατομμύρια θεατές από την έκδοση του 2022 στο Ερεβάν της Αρμενίας.

Η Πολωνία, η Γαλλία και η Ιταλία ήταν οι τρεις μεγαλύτερες αγορές για τον διαγωνισμό, με πάνω από 1 εκατομμύριο θεατές να καταγράφονται κατά μέσο όρο σε όλη τη μετάδοση. Την μετάδοση της εκπομπής στο YouTube παρακολούθησαν 300.000 άτομα ζωντανά αλλά και την εβδομάδα που ακολούθησε τον διαγωνισμό.

Junior Eurovision 2024

Η France Télévisions δεν έχει λάβει άμεση απόφαση μετά τη νίκη της στη Νίκαια, σχετικά με το αν θα φιλοξενήσει την Junior Eurovision του 2024.

Ο Stéphane Sitbon-Gomez, διευθυντής καναλιών και προγραμμάτων της France Télévisions, δήλωσε στο 20Minutes.fr ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση σχετικά με το αν η Γαλλία θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Junior Eurovision το 2024.

Υπάρχουν εικασίες ότι με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 και την οικονομική επιβάρυνση που αυτό συνεπάγεται για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της διοργανώτριας χώρας, η France Télévisions μπορεί να επιλέξει να αρνηθεί την ανάληψη της διοργάνωσης. Θυμίζουμε πως κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί το 2015, όταν η RAI της Ιταλίας επέλεξε να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του 2015 και, αντ’ αυτού, η EBU άνοιξε τη δυνατότητα φιλοξενίας του διαγωνισμού για υποβολή προτάσεων.

Νικήτρια του Διαγωνισμού του 2023 ήταν για τρίτη φορά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Γαλλία  με την Zoé Clauzure και το “Coeur

https://youtu.be/iYsEvSLQJro

Πηγή: eurofestivalnews.com

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Junior Eurovision 2024!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *