Ισραήλ: Η EBU ανησυχεί για τους νέους κινδύνους εναντίον του KAN!

H Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, EBU, εκφράζει τις ανησυχίες της για τους νέους κινδύνους που απειλούν την ανεξαρτησία και τη βιωσιμότητα του Ισραηλινού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα KAN!

Τον προηγούμενο μήνα, ο Υπουργός Επικοινωνιών Shlomo Karhi φαίνεται να δήλωσε πως “δεν υπάρχει χώρος για δημόσια μετάδοση στο Κράτος του Ισραήλ.”

Στη συνέχεια η Κυβέρνηση απείλησε να αποσύρει τη χρηματοδότηση από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα γεγονός που ουσιαστικά θα έκλεινε ο ΚΑΝ και η λειτουργία ειδήσεων με την πιθανότητα σημαντικής απώλειας θέσεων εργασίας.

Τις τελευταίες ημέρες, αποκάλυψε σχέδια να αφαιρέσει τη δυνατότητα του KAN να κερδίζει διαφημιστικά έσοδα – που θα οδηγήσει σε μείωση των εσόδων κατά 13% – και να μεταβιβάσει τρεις (σχεδόν τους μισούς) από τους πιο δημοφιλείς ραδιοφωνικούς σταθμούς του τηλεοπτικού σταθμού σε διαφημιστικούς ιδιοκτήτες.

Σε μια κλιμάκωση της τρέχουσας κρίσης, ο υπουργός Επικοινωνιών έστειλε τώρα επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο και τον Γενικό Διευθυντή του KAN για να αμφισβητήσει την αναφορά τους για τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και τις διαμαρτυρίες που έγιναν εναντίον τους.

Ο Γενικός Διευθυντής της EBU Noel Curran δήλωσε:

“Οι αμερόληπτες ειδήσεις και οι πληροφορίες είναι κρίσιμες για τη λειτουργία μιας υγιούς δημοκρατίας.”

“Καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση να διαφυλάξει την ανεξαρτησία του μέλους μας KAN και να διασφαλίσει ότι του επιτρέπεται να λειτουργεί με βιώσιμο τρόπο, με χρηματοδότηση που είναι ταυτόχρονα σταθερή, επαρκής, δίκαιη και διαφανής”

Πηγή: EBU

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από την Eurovision 2024!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *