Γιώργος Θεοφάνους: “Έχω δει να γίνονται μαγειρέματα στη Eurovision”

Ο Κύπριος μουσικός Γιώργος Θεοφάνους μίλησε, για ακόμη μία φορά, για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη φετινή Eurovision αλλά και για για τις φήμες που θέλουν την επιτροπή της ΕΡΤ να έχει προαποφασίσει πως θα δώσει χαμηλή βαθμολογία στην κυπριακή συμμετοχή.

O Γιώργος Θεοφάνους διαθέτει εμπειρία στον διαγωνισμό, έχοντας συμμετάσχει τρεις φορές ως συνθέτης. Πιο συγκεκριμένα, έχει υπογράψει τις ακόλουθες κυπριακές συμμετοχές: “Ταιριάζουμε” (Ευρυδίκη, 1992), “Είμαι άνθρωπος και εγώ” (Ευρυδίκη, 1994) και “Gimme” (One, 2002).

Στο πλαίσιο της συνέντευξης αυτής, με αφορμή ερώτηση σχετικά με την προαποφασισμένη χαμηλή βαθμολογία της ΕΡΤ στην κυπριακή συμμετοχή, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των κριτικών επιτροπών. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο ίδιος ήρθε αντιμέτωπος με τέτοια φαινόμενα όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό.

“Άκουσα ότι προεξοφλήθηκε η ψηφοφορία της επιτροπής. Μα τι πράγματα είναι αυτά; Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΡΤ το διέψευσε. Δεν λέω να ανταλλάσσουμε 12αρια, όπως οι βόρειοι λαοί. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν πια μαγειρέματα στη βαθμολογία. Αλλά έχω δει να γίνεται. Όταν πήγα πρώτη φορά στη Eurovision, πλήρωσα τα μαγειρέματα της προηγούμενης χρονιάς. Επιτροπές άλλων χωρών μου είπαν ότι δεν μπορούν να μας δώσουν βαθμούς, γιατί την προηγούμενη χρονιά τους είχαν υποσχεθεί βαθμολογία και τελικά τους έδωσαν ένα.

Σχετικά με την ελληνική συμμετοχή και τη Μαρίνα Σάττι έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Θέλω η Μαρίνα Σάττι να φέρει το κύπελλο, όπως και η Κύπρια, αλλά εξαρτάται τι θα επενδύσει η ΕΡΤ. Ο διαγωνισμός είναι πια μόνο vision, το τραγούδι είναι παρεμπιπτόντως. Προτιμούσα το τραγούδι να έχει κουπλέ και ρεφρέν, είμαι της παλιάς σχολής. Προσωπικά, δεν θα έκανα ένα βιντεοκλίπ όπως της μαρίνας Σάττι, από αισθητικής πλευράς”.


Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Eurovision 2024!


Πηγή: Yupiii

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *