Το BBC θα μεταδώσει ξανά την Eurovision 1974 στις 7 Απριλίου!

Το BBC, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ηνωμένου Βασιλείου, διοργάνωσε την Eurovision 2023 μιας και η νικήτρια Ουκρανία, δεν ήταν σε θέση να διοργανώσει. Ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το Ηνωμένο Βασίλειο έπραξε κάτι τέτοιο.

Το μακρυνό πλέον 1973 το Λουξεμβούργο κερδίζει τον Διαγωνισμό για δεύτερη συνεχόμενη φορά και αρνείται να διοργανώσει εκ νέου τον Διαγωνισμό. Έτσι το BBC παίρνει το χρίσμα και διοργανώνει έναν απο τους πιο ιστορικούς διαγωνισμούς, στο Brighton το 1974!

Στον Διαγωνισμό αυτό, η Σουηδία πέτυχε την πρώτη της νίκη με τους ABBA και το “Waterloo”, ενώ για τους Έλληνες φαν, πρόκειται για την παρθενική εμφάνιση της Ελλάδας στον Διαγωνισμό με την Μαρινέλλα, και το “Κρασί, Θάλασσα και το Αγόρι Μου”, σε στίχους Πυθαγόρα και μουσική Γιώργου Κατσαρού.

Με αφορμή λοιπόν τα 50 χρόνια από αυτή τη διοργάνωση, το BBC αποφάσισε να το γιορτάσει και να μεταδώσει για άλλη μια φορά τον Διαγωνισμό την Κυριακή 7 Απριλίου (η Eurovision 1974 έλαβε χώρα στις 6 Απριλίου).

Πριν την μετάδοση, θα υπάρξει μια ειδική στήλη που θα παρουσιάσει η Hannah Waddingham (Παρουσιάστρια της Eurovision 2023), μιλώντας για την Eurovision 1974!

Για την ιστορία, τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 1974, παρουσίασε η Katie Boyle, που ανέλαβε χρέη παρουσιάστριας για τέταρτη φορά, ενώ εκτός από την δική μας Μαρινέλλα, εμφανίστηκαν και πολλοί καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης όπως:

  • Olivia Newton John που εκπροσώπησε το Ηνωμένο Βασίλειο κερδίζοντας την 4η θέση
  • Gigliola Cinquetti που εκπροσώπησε την Ιταλία κερδίζοντας την 2η θέση (νικήτρια Eurovision 1964)
  • και φυσικά οι ABBA που κέρδισαν τον Διαγωνισμό για λογαριασμό της Σουηδίας.

Εμείς φυσικά ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε ξανά αυτόν τον Διαγωνισμό, και φυσικά να δούμε σε μια αναβαθμισμένη έκδοση, την πρώτη εμφάνιση της χώρας μας στην Eurovision, εν όψει και των δικών μας 50 χρόνων από αυτήν:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2024, στο Μάλμε!

Πηγή: BBC

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *