Editorial: Eurovision 2024 – Τι είδαμε την πρώτη ημέρα προβών!

It’s the most beautiful time of the year και επίσημα, καθώς εδώ και λίγη ώρα οι πρώτες πρόβες ενόψει του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ανήκουν ήδη στην ιστορία.

Επτά χώρες του πρώτου ημιτελικού “πάτησαν το πόδι τους” στη Malmö Arena που “άνοιξε τις πύλες” της για τη διεξαγωγή της Eurovision, 11 χρόνια μετά την τελευταία φορά που διεξήχθη ο διαγωνισμός στον σουηδικό νότο.

Το Eurovisionfun όντας για ακόμα μία χρονιά συνεπές στο ραντεβού του, θα σας παρουσιάζει κάθε βράδυ μία ανασκόπηση όσων έλαβαν χώρα στη Malmö Arena, σχολιάζοντας τα καλώς και τα κακώς κείμενα που έλαβαν χώρα επί σκηνής του χώρου διεξαγωγής της Eurovision 2024.

“Σε αυτούς που λέμε ναι”

Έχοντας ως “ανάχωμα” την περιορισμένη δημοσιογραφική πρόσβαση στις πρόβες των 37 συμμετεχουσών χωρών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε τις χώρες που μας άφησαν θετικές εντυπώσεις βάσει, καθαρά και μόνο, των βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα στο TikTok και το υλικό που έρχεται στη δημοσιότητα μέσα από τα live blogs στο Reddit.

Έτσι, βασιζόμενοι σε αυτά και για να παραφράσουμε τον “Ύμνο των Μαύρων Σκυλιών” του Λουκιανού Κηλαηδόνη, “λέμε ναι” στην Κύπρο και τη Silia Kapsis. Η 17χρονη εκπρόσωπος της Μεγαλόνησου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην πρώτη της πρόβα, παρά το νεαρό της ηλικίας της και την “κρυάδα” του να αποτελεί την πρώτη καλλιτέχνη που ανέβηκε επί σκηνής στη Malmö Arena.

Με την κυπριακή αποστολή να δηλώνει πως πρόκειται για – ίσως – την καλύτερη πρώτη πρόβα που είχε ποτέ, εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο παρά να συμφωνήσουμε μαζί τους και να ανυπομονούμε να τη δούμε για δύο ξεσηκωτικές εμφανίσεις στις 7 και 11 Μαΐου.

Silia Kapsis from Cyprus - Eurovision 2024 first rehearsal

Silia Kapsis from Cyprus – Eurovision 2024 first rehearsal

Η ευχάριστη έκπληξη της σημερινής πρώτης ημέρας φαίνεται να είναι η Ιρλανδία. Το Bambie Thug εντυπωσίασε τόσο τους παρευρισκόμενους στο Μάλμε όσο και το κοινό που είχε την πρώτη του επαφή με την ιρλανδική συμμετοχή μέσα από το βίντεο στο TikTok. Χρησιμοποιώντας μία μυστηριακή ατμόσφαιρα και, ταυτόχρονα, gothic, η Ιρλανδία φαίνεται να έχει “θέσει τις βάσεις” για την επιστροφή της στον μεγάλο τελικό για πρώτη φορά μετά από το 2018. “CROWN THE WITCH” μας καλεί το Bambie Thug και εμείς δεν έχουμε παρά να πούμε “Καλώς ήρθες ξανά στον μεγάλο τελικό βασίλισσα“.

Bamble Thug from Ireland - Eurovision 2024 first rehearsal

Bamble Thug from Ireland – Eurovision 2024 first rehearsal

Το γιατί θεωρείται η πλέον επιτυχημένη χώρα της τελευταίας εικοσαετίας απέδειξε για ακόμα μια φορά η Ουκρανία. Η τρεις φορές νικήτρια του διαγωνισμού δεν μας απογοήτευσε, έχοντας την ίσως καλύτερη πρόβα από όσες είδαμε σήμερα. Με ένα σκηνικό τελείως διαφορετικό από το αντίστοιχο στον ουκρανικό εθνικό τελικό, οι Alyona Alyona & Jerry Heil μας κάνουν να περιμένουμε πως και πως για το πως θα αποτυπωθεί το “Teresa & Maria” επί σκηνής. Βάσεις για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα από την Ουκρανία, που οδεύει προς ολοταχώς για ακόμα μία παρουσία στο Top 10, χωρίς να χρειάζεται να βάλει το χέρι της η Παναγία, όπως αναφέρουν οι στίχοι της ουκρανικής συμμετοχής.

“Στο ύψος τους”

Άψογη φωνητικά η Teya Dora, με την εκπρόσωπο της Σερβίας να αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως πρόκειται για μία από τις καλύτερες ερμηνεύτριες του φετινού διαγωνισμού. Αρκετά παρόμοιο σκηνικό με εκείνο του σερβικού εθνικού τελικού, με τον βράχο που κοσμεί τη σκηνική της παρουσία να φαίνεται να είναι παρόμοιος με εκείνον του βίντεο κλιπ της σερβικής συμμετοχής. Αρκούν όλα αυτά για να τη φέρουν στο μεγάλο τελικό ; Ας πούμε ναι για αρχή και βλέπουμε, όταν έρθει στο φως της δημοσιότητας και η δεύτερη πρόβα.

TEYA DORA from Serbia - Eurovision 2024 first rehearsal

TEYA DORA from Serbia – Eurovision 2024 first rehearsal

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον Silvester Belt από τη Λιθουανία , ο οποίος διατήρησε σε μεγάλο βαθμό την ίδια σκηνική εμφάνιση που τον οδήγησε στο να “σαρώσει” στον λιθουανικό εθνικό τελικό. Δεδομένη πρόκριση για τη Λιθουανία, με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει προστεθεί ένα dance break προς το φινάλε του “Luktelk“. Είμαστε περίεργοι να δούμε κατά πόσον αυτό θα “ανεβάσει” ακόμα περισσότερο τη λιθουανική συμμετοχή και θα την οδηγήσει σε μία θέση στην πρώτη δεκάδα του φετινού διαγωνισμού.

Silvester Belt from Lithuania - Eurovision 2024 first rehearsal

Silvester Belt from Lithuania – Eurovision 2024 first rehearsal

Ό,τι ειπώθηκε για Σερβία και Λιθουανία, ισχύει και για την περίπτωση της Κροατίας. Το δεύτερο φαβορί για τη νίκη στον φετινό διαγωνισμό δεν φαίνεται να μας επιφυλάσσει κάποια έκπληξη συγκριτικά με το πως παρουσιάστηκε ο Baby Lasagna στον κροατικό εθνικό τελικό. Αναμένω με μεγάλη περιέργεια τα 30 δευτερόλεπτα που θα δοθούν στη δημοσιότητα, με την ευχή η Κροατία να μπορέσει να διεκδικήσει την παρθενική της νίκη. Και κάτι τελευταίο, για να καταγραφεί στα πρακτικά, ανάμικτες οι αντιδράσεις των bookers στην πρώτη πρόβα, με κάποιες εταιρείες να “ρίχνουν” αποδόσεις και κάποιες άλλες να τις “ανεβάζουν”. Το τι σημαίνει αυτό, θα φανεί στο χειροκρότημα…

“Όχι λέμε σε αυτούς”

Επειδή θα ήταν κρίμα η πρώτη μέρα αυτής της στήλης να έχει μόνο θετικά λόγια για όλους τους συμμετέχοντες, η Πολωνία ήρθε να ανατρέψει τους εν λόγω σχεδιασμούς, με μία εμφάνιση επιεικώς διχαστική. Υπάρχει κόσμος που αναφέρεται με θετικά λόγια στο σκηνικό της Luna, παρ’ όλα αυτά δεν ενστερνίζομαι τις εν λόγω απόψεις. Σκηνικό υπερφορτωμένο, το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα της Πολωνής εκπροσώπου, η οποία παρ’ όλα αυτά ήταν αρκετά βελτιωμένη φωνητικά συγκριτικά με τα pre-parties. Θα είναι αρκετή η φωνητική βελτίωση και η στήριξη της πολωνικής διασποράς για να φέρουν την Πολωνία στον τελικό; Τείνω προς το όχι. Przepraszam Polsko.

LUNA Eurovision 2024 – 1η Πρόβα Πολωνίας

Απόψε και κάθε βράδυ στις 21:00, η αγαπημένη σας παρέα θα βρίσκεται LIVE μέσα από το κανάλι του Εurovisionfun  στο Youtube, για να σχολιάσουμε και να αναλύσουμε μαζί τις πρώτες πρόβες και όλα τα τελευταία νέα για την Εurovision 2024!

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Leo Parnis
    Leo Parnis says:

    Δυστυχώς το κορίτσι το χαντάκωσαν.. αυτό που όλοι φοβόμασταν έρχεται. Ο αποκλεισμός είναι δεδομένος πλέον. Το μόνο που σκέφτομαι ότι είναι τη θλίψη και την απογοήτευση που θα βιώσει το 17χρονο αυτό κορίτσι.

    Απάντηση
  2. Έλεν
    Έλεν says:

    Δυστυχώς αν ο Ύμνος και η τελετή σε ένα Δαίμονα είναι τραγούδι τότε ναι έχουμε διαλέξει ποιον θέλουμε σε Αυτό το κόσμο το σκοτάδι με τους Δαίμονες τού και τον Αφέντη του. Το Γράφω για την Συμμετοχή της Ιρλανδίας είναι τραγικό να Γίνει παγκόσμια μία τελετή σε Έκπτωτο Δαίμονα. Ότι γίνει εμείς έχουμε την ευθύνη αφού διαλέξαμε το Σκοτάδι. Και όχι το φως. η Ιρλανδία δυστυχώς θα έχει Απήχηση από το σκοτάδι αυτού του κόσμου.

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Κύπρος: μια πρόβα που πέρασε και δεν άγγιξε σε ένα τραγούδι που χρειαζόταν ένα δυναμικό staging και όχι 5 led και μια χορογραφία χιλιοχορευμενη. Στυλιστικά οκ, θα μπορούσε πολύ καλύτερα αλλά τουλάχιστον είναι κοντά στην ηλικία της. Μακιγιάζ μαλλιά δεν μου άρεσαν νιώθω τη μεγαλώνει. Φωνητικά και χορευτικά η Σήλια είναι εξαιρετική και θα της άξιζε κάτι καλύτερο και επί σκηνής και σαν τραγούδι… Πιστεύω κουτσά στραβά θα περάσει αλλά αν μιλάμε για αποκλεισμό σοκ, έχει αρκετές πιθανότητες να είναι η Κύπρος. 6/10
    Σερβία: ενστάσεις έχω λίγο για το ρούχο κατά τα άλλα μια χαρά κράτησαν ο,τι στον τελικό αλλά στο πιο “επιβλητικό”. Σίγουρα θα προκριθεί. 7,5/10.
    Λιθουανία: Ο,τι και για τη Σερβία. 8/10.
    Ιρλανδία: νομίζω θα βρει το κοινό της, σίγουρα θα ξεχωρίσει και οριακά θα προκριθεί. Εμένα μου άρεσε αν και το μακιγιάζ κάπως τρομακτικό ελπίζω να το αλλάξουν. Σκηνικά και φωνητικά τέλειο σε σχέση με το τραγούδι! 7/10.
    Ουκρανία: το απογείωσαν το staging! Δεν είμαι σίγουρος αν μου αρέσουν ακόμα ενδυματολογικα. Δεν τίθεται θέμα αποκλεισμου μη πω ότι μπορεί να κερδίσει και τον ημιτελικό. 9/10
    Πολωνία: εμένα μου άρεσε. Να καταλάβω γιατί ίσως δίχασε αλλά κάπως πρέπει να ξεχωρίσει στο staging γιατί σαν τραγούδι δεν είχε ξεχωρίσει. Πιστεύω θα δούμε ξανά την Πολωνία να προκρίνεται! 8,5/10
    Κροατία: κρίμα γιατί το τραγούδι είναι εξαιρετικό και θα μπορούσε να κερδίσει αν υπήρχε άλλη σκηνική προσέγγιση. Οριακά περνάει σαν joke entry ενώ το τραγούδι μόνο αυτό δεν είναι. Φωνητικά ήταν αρκετά καλύτερο από ότι περίμενα. Καλό συνολικά αλλά δεν βλέπω το νικητή. Για αν είμαι ειλικρινής ίσως έχει τη τύχη του occidentalis karma όπως έχω ξαναπεί το απόλυτο φαβορί που βρέθηκε εκτός 5αδας… 8/10
    Γενικά σήμερα ηταν μια αξιόλογη πρώτη μέρα. Καμιά πρόβα δεν απογοήτευσε, καμιά δεν ξεχώρισε τρελά. Πάντως και γενικά αλλά και προσωπικά πιστεύω η Κύπρος είχε την πρόβα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν τη πιο αδιάφορη. Καλή αλλά όχι αρκετή για να τη μνημονεύσεις. Ευτυχώς διαγωνίζονται στον Α ημιτελικό και υπάρχουν ακόμα ελπίδες πρόκρισης. Ας είμαστε αντικειμενικοί στο Β ημιτελικό θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για την Κύπρο.

    Απάντηση
  4. Δήμητρα
    Δήμητρα says:

    Δεν καταλαβαίνω τα σχόλια για Κροατία. Νομίζω ότι το staging δεν ήθελε κάποια αλλαγή. Αυτό που χρειαζόταν ήταν άλλη ενδυμασία και κάτι που να το κάνει ακόμα πιο εκρηκτικό και το πέτυχαν. Το ρούχο το λατρεύω και είμαι περίεργη να δω πώς θα φαίνονται τα leds και τι έχουν προσθέσει στη χορογραφία. Ο Baby Lasagna έχει βελτιωθεί πάρα πολύ φωνητικά όλους αυτούς τους μήνες και πιστεύω ότι θα κάνει χαμό.

    Η Ιρλανδία με άφησε άφωνη. Πεθαίνω για το όλο concept. Το Bambie Thug θα αφήσει σίγουρα εντυπώσεις, τόσο θετικές όσο και αρνητικές και πιστεύω ότι κούτσα στραβά θα περάσει. Ελπίζω να περάσει, το αξίζει.

    Απάντηση
  5. Ruby
    Ruby says:

    Κύπρος: Δεν θεωρώ πως αυτή η συμμετοχή έχει κάτι για να ξεχωρίσει. Μου κάνει ξανά ζεσταμένο φαγητό που λέμε. Δεν έχει να δώσει αυτό το menorable που έδωσαν Φουρέιρα, Σανέλ, Νοα. Κάτι λείπει. Κακό δεν είναι, αλλά είναι αδιάφορο. Περνάει λόγω αδύναμου ημιτελικού. Από εκεί και πέρα δεν θεωρώ πως θα καταφέρει κάτι παραπάνω από την 17η θέση. Η Σήλια ήθελε καλύτερο τραγούδι και καλύτερη σκηνική προσέγγιση.
    Σερβία: Αν και μου αρέσει σαν να χάνεται λίγο, εμφανίζεται και 2ο. Θα περάσει όμως.
    Λιθουανία: Αν κάτι δουλεύει σωστά μην το αλλάξεις. Άνετη πρόκριση.
    Ιρλανδία: Επιμένω να πιστεύω πως αυτή η συμμετοχή παρά είναι wtf για να ψηφιστεί. Βέβαια το Bambie έκανε ότι μπορούσε για να υποστηρίξει το τραγούδι. Βελτιώθηκε φωνητικά, έφεραν ένα ολοκληρωμένο concept on stage, σωστό για αυτό το τραγούδι και memorable. Αρκεί όμως αυτό για να ψηφιστεί ένα υπερβολικά αντισυμβατικό τραγούδι από τον μέσο Ευρωπαίο; Όλα θα κριθούν από την διάθεση του κοινού εκείνη την βραδιά. Τείνω προς ότι αυτό δεν θα γίνει.
    Ουκρανία: Αυτή η χώρα απέδειξε για άλλη μια φορά το ποσό καλή είναι στο να αναδεικνύει τα τραγούδια της on stage. Γενικά έχουν έμπνευση. Πιστεύω πως θα κερδίσει τον ημιτελικό. Τουλάχιστον μου άφησε καλύτερη εντύπωση από το φαβορί του ημιτελικού. Και μιας που το αναφέραμε
    Κροατία: Αυτό το staging πότε δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Γενικά περίμενα κάτι καλύτερο από το φαβορί του ημιτελικού και από μια χώρα που παίζει για νίκη. Η πρόκριση είναι δεδομένη η νίκη του ημιτελικού του όχι.
    Πολωνία: Είχα ξεχάσει πως αυτή η χώρα είχε πρόβα σήμερα. Προσπαθήσε να κάνει ότι μπορούσε για να ξεχωρίσει, αλλά εμένα μου άφησε κακή εντύπωση. Δεν τσουλαει που λέμε. Θεωρώ θα κοπεί αλλά δεν το έχω ξεγράψει λόγω πολωνικής διασποράς και μόνο.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *