Eurovision 2024: Ακτιβιστές διαδηλώνουν κατά της συμμετοχής του Ισραήλ στη Eurovision στο Δημαρχείο του Malmö!

Ζήτω η Παλαιστίνη!” και “Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος!” – αυτά τα συνθήματα ακούστηκαν έξω από το Δημαρχείο του Malmö καθώς ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν για να επηρεάσουν τους πολιτικούς της πόλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου νωρίτερα σημερα, Τετάρτη, συμπίπτοντας με την εξέταση από το δημοτικό εκτελεστικό συμβούλιο μιας πρότασης πολίτη για την παύση της συμμετοχής του Ισραήλ στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Σήμερα, το συμβούλιο θα πάρει θέση επί πρωτοβουλιών πολιτών που στοχεύουν στον τερματισμό της συμμετοχής του Ισραήλ στον διαγωνισμό τον Μάιο. Η κυβέρνηση του Malmö έχει ήδη δηλώσει επανειλημμένως – δεν είναι αρμοδιότητά της να αποκλείει χώρες από τη συμμετοχή.

“Αλλά μπορούν να κάνουν κάτι. Σε αυτήν την περίπτωση, το Δήμο του Malmö θα πρέπει να κάνει μια δήλωση ότι το Ισραήλ δεν είναι ευπρόσδεκτο στο Malmö!”

λέει ο Yomn Kadoura, εκπρόσωπος του δικτύου “Stop Israel” στην TT.

“Και να στείλουν email στην EBU και να πουν ότι το Ισραήλ δεν είναι ευπρόσδεκτο στη Eurovision!”

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Malmö μεταξύ 7 και 11 Μαΐου, και ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη σχετικά με τον μουσικό διαγωνισμό. Η Sydsvenskan έχει προηγουμένως αναφέρει ότι οι Tarabband, Crying Day Care Choir και Nevergreens έχουν ακυρώσει τις συναυλίες τους. Χθες, οι Medina ανακοίνωσαν επίσης την ακύρωση της εμφάνισής τους.

Το γεγονός ότι οι εορτασμοί περιβάλλονται από αυξανόμενη κριτική αποτελεί λόγο ανησυχίας για την πόλη φιλοξενίας. Η Karin Karlsson, κύρια διαχειρίστρια έργου για τη φιλοξενία του Malmö, είπε στην TT την προηγούμενη εβδομάδα:

Θέλουμε ένα Malmö όπου θα βγοεί από όλο αυτό ακέραιο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα σχετικά με τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Malmö της Σουηδίας και για τυχόν ενημερώσεις σχετικά με την τον προγραμματισμό του!

Πηγή: Anna Karolina Eriksson/TT
Φωτογραφία: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Ακολουθήστε μας σε όλα μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην χάσετε τίποτα από όσα συμβαίνουν σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *