Ελλάδα: Διαψεύδει κατηγορηματικά η ΕΡΤ τα δημοσιεύματα που ήθελαν την αποχώρηση από τον τελικό της Eurovision 2024!

Δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας VK, που αναδημοσιεύει και η σουηδική Aftonbladet, υποστηρίζει πως έξι χώρες – μεταξύ αυτών και η Ελλάδα – απείλησαν με αποχώρησή τους από τον τελικό της Eurovision 2024, κάτι που αποφεύχθηκε εν τέλει 25 μόλις λεπτά πριν την έναρξη του διαγωνισμού. Το εν λόγω δημοσίευμα διαψεύδεται κατηγορηματικά από την ΕΡΤ, τουλάχιστον όσο αφορά την περίπτωση της ελληνικής συμμετοχής!

Με αποχώρηση απείλησαν έξι χώρες λίγο πριν την έναρξη του τελικού;

Σύμφωνα με όσα αναγράφει σήμερα η VK, οι αποστολές των Νορβηγίας, Ιρλανδίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ελβετίας, Πορτογαλίας και Ελλάδας βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της EBU μέχρι και λίγα λεπτά πριν την έναρξη του τελικού της Eurovision 2024, το Σάββατο 11/5, απειλώντας με αποχώρηση τους από τον διαγωνισμό.

Ο λόγος που ήθελαν να αποχωρήσουν οι έξι χώρες ήταν η συμμετοχή του Ισραήλ και ο αποκλεισμός του Joost Klein. Η VG γράφει ότι η συμμετοχή του Ισραήλ, τα μεγάλα μέτρα ασφαλείας και η συμπεριφορά της Ισραηλινής αποστολής κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ήταν οι βασικοί λόγοι των προστριβών που δημιουργήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Magnus Børmark, μέλος του νορβηγικού συγκροτήματος Gåte δήλωσε ότι:

Σκεφτόμασταν να αποσυρθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Πολλοί από εμάς αντέδρασαν στο γεγονός ότι το Ισραήλ είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τη Eurovision ως δικό του πολιτικό εργαλείο.

Το κοινό μας σημείο ήταν ότι δεν θέλαμε να συμμετάσχουμε στη Eurovision για να χρησιμοποιηθούμε και να στιγματιστούμε σε μια προπαγανδιστική μηχανή πολέμου στο Ισραήλ. Συμμετείχαμε για να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου μπορούμε να ενωθούμε στη μουσική – σε μια πολιτική κατάσταση όπου όλοι επιλέγουν πλευρά και μισούν ο ένας τον άλλον.

Τελικά και μόλις 25 λεπτά πριν ξεκινήσει ο τελικός του φετινού διαγωνισμού, σύμφωνα πάντα με όσα αναγράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η VK, οι έξι αποστολές πείσθηκαν να διαγωνισθούν κανονικά.

Διαψεύδει η ΕΡΤ κατηγορηματικά το δημοσίευμα

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το Eurovisionfun τόσο κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Μάλμε, όσο και σήμερα μετά την δημοσίευση του επίμαχου άρθρου από την VK, κύκλοι της ΕΡΤ διαψεύδουν κατηγορηματικά το εν λόγω δημοσίευμα.

Ουδέποτε συζητήθηκε και ουδέποτε πέρασε ούτε ως σκέψη από το μυαλό μας, να αποχωρήσουμε από τον διαγωνισμό για τον οποιοδήποτε λόγο. Το εν λόγω δημοσίευμα είναι ανυπόστατο, τουλάχιστον όσο αφορά την περίπτωση της Ελλάδας.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *