Η απάντηση της EBU στον Μαργαρίτη Σχοινά, για τις σημαίες της ΕΕ στο Μάλμε!

Η κίνηση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης να απαγορεύσει τις σημαίες της ΕΕ κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision στο Μάλμε προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςΜαργαρίτη Σχοινά, να την καταγγέλλει ως ευεργέτημα για τους «εχθρούς της Ευρώπης».

Εκφράζοντας απορία για την απόφαση, ο κ. Σχοινάς επέκρινε τη χρονική στιγμή της απαγόρευσης εν μέσω των επερχόμενων ευρωεκλογών και εν μέσω διαδηλώσεων στην Τιφλίδα υπέρ των δημοκρατικών αξιών της ΕΕ. Ο εκπρόσωπος τύπου της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, εξέφρασε επίσης τη λύπη του για την απαγόρευση, τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας της σημαίας της ΕΕ μαζί με τις εθνικές σημαίες σε δημόσια κτίρια.

Λίγες μέρες αργότερα η EBU, μέσω του Γενικού Διευθυντή της Noel Curran, απαντάει στις κατηγορίες της Κομισιόν τονίζοντας, πως ποτέ δεν υπήρξε απαγόρευση της ευρωπαϊκής σημαίας στον διαγωνισμό της Eurovision και πως στις προηγούμενες χρονιές αυτό ήταν εμφανές. Η ίδια η EBU, αναφέρει ωστόσο την πολιτική που έχει στις σημαίες που επιτρέπονται στον διαγωνισμό και πως ιδιαίτερα φέτος, η πολιτική αυτή ήταν πιο αυτστηρή δεδομένου “του ευαίσθητου παγκόσμιου πολιτικού πλαισίου και των σοβαρών κινδύνων στον χώρο του διαγωνισμού.” Πιο συγκεκριμένα,  η επιστολή – απάντηση του Noel Curran, αναφέρει:

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ποτέ δεν υπήρξε ρητή απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ στο διαγωνισμό και επίσης αυτή ήταν εμφανής σε προηγούμενες εκδόσεις. Ωστόσο, η γενική μας προσέγγιση στις σημαίες στον χώρο του γεγονότος κάθε χρόνο βασίζεται πάντα σε μια θετική, συμπεριληπτική λίστα των σημαιών μόνο των συμμετεχόντων χωρών και της σημαίας του ουράνιου τόξου. Συνέβη το ίδιο και το 2024, ως αποτέλεσμα του ευαίσθητου παγκόσμιου πολιτικού πλαισίου και των σοβαρών κινδύνων στον τόπο εργασίας, όπου η λίστα των αποδεκτών σημαιών των συμμετεχόντων χωρών, μαζί με όλες τις άλλες πολιτικές ασφαλείας, εφαρμόστηκε πιο αυστηρά από ποτέ στην είσοδο του χώρου.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, σχολίασε την απάντηση στο X αναφέροντας, πως εκτιμά τη θετική απάντηση από την EBU  σχετικά με τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για την απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ κατά τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision του 2024. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την επιστολή της EBU,

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *