Eurovision 2024: Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα των δύο Ημιτελικών!

Ο 68ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision μόλις έλαβε τέλος με μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού να αναδεικνύεται η Ελβετία. Το Nemo κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό με το τραγούδι The Code το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει 591 πόντους.

Μέσα από ένα συναρπαστικό σόου που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες η τελική βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι συνέβη στους δύο Ημιτελικούς που προηγήθηκαν την περασμένη Τρίτη και Πέμπτη. Υπενθυμίζουμε πως φέτος για δεύτερη φορά δεν υπήρχαν κριτικές επιτροπές και η βαθμολογία για τους ημιτελικούς προέκυψε αποκλειστικά και μόνο από το televoting.

Πρώτος Ημιτελικός

  1. Κροατία: 177
  2. Ουκρανία: 173
  3. Ιρλανδία: 124
  4. Λιθουανία: 119
  5. Λουξεμβούργο: 117
  6. Κύπρος: 67
  7. Φινλανδία: 59
  8. Πορτογαλία: 58
  9. Σλοβενία: 51
  10. Σερβία: 47
  11. Αυστραλία: 41
  12. Πολωνία: 35
  13. Μολδαβία: 20
  14. Αζερμπαϊτζάν: 11
  15. Ισλανδία: 3

Νικήτρια του Α’ ημιτελικού ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού η Κροατία, ενώ ακολουθεί στην δεύτερη θέση η Ουκρανία και στην τρίτη θέση, η Ιρλανδία. Για λίγους βαθμούς η Αυστραλία, δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό και τερμάτισε στην 11η θέση. Σχετικά με την Κύπρος μας, η Silia Kapsis,  το κοινό την κατέταξε στην 6η θέση με 67 βαθμούς.

Δεύτερος Ημιτελικός

  1. Ισραήλ: 194
  2. Ολλανδία: 182
  3. Αρμενία: 137
  4. Ελβετία: 132
  5. Ελλάδα: 86
  6. Εσθονία: 79
  7. Λετονία: 72
  8. Γεωργία: 54
  9. Αυστρία: 46
  10. Νορβηγία: 43
  11. Τσεχία: 38
  12. Δανία: 36
  13. Βέλγιο: 18
  14. Άγιος Μαρίνος: 16
  15. Αλβανία: 14
  16. Μάλτα: 13

Νικήτρια του Β’ ημιτελικού αναδείχθηκε το Ισραήλ, με την Ολλανδία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση όχι όμως με μια σημαντική διαφορά, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Αρμενία. Η Τσεχία τερμάτισε στην 11η θέση με μικρή διαφορά από την Νορβηγία, η οποία και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τον  Μεγάλο τελικό. Όσο για τη νικήτρια Ελβετία, κατέκτησε μόλις την τέταρτη θέση, μιας από τις χειρότερες θέσεις, που έχει λάβει νικητής του διαγωνισμού, στην ιστορία του, μέχρι τώρα.

Σχετικά με την χώρα μας, η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι  το κοινό την κατέταξε στην 5η θέση με 86 βαθμούς.


Πώς σας φάνηκαν τα αναλυτικά αποτελέσματα των δύο ημιτελικών αλλά και του μεγάλου Τελικού;

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Πηγή: eurovision.tv

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision 2024!

4 ΣΧΟΛΙΑ
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Συμφωνώ συν την μέτρια εμφάνιση σε σχέση με την εξαιρετική του τελικού!
      Εξάλλου σε μια άκρως πολιτικοποιημένη χρόνια που επηρεάστηκε εμφανώς και το αποτέλεσμα η Μαρίνα τα κατάφερε περίφημα και δεν μιλάω μόνο για την θέση σαν θέση! Κατάφερε πολλά περισσότερα από την 8η θέση της Αμάντα και την -κατα τύχη – 10η και όχι 11η (να τα λέμε και αυτά) της Στεφανίας…

      Απάντηση
  1. ESC8
    ESC8 says:

    Α’ ημιτελικός

    Κροατία: Τελικά η Κροατία είχε πολύ ρεύμα φέτος, κατάφερε να κερδίσει την Ουκρανία και στον ημιτελικό. Το λέω υπό την έννοια ότι η Ουκρανία, αν και είχε καλό κομμάτι, ψηφίστηκε και για άλλους λόγους, όπως και το Ισραήλ φυσικά στον τελικό. Κρίμα που χάθηκε όλο αυτό το momentum.
    Ουκρανία: Αναμενόμενο αποτέλεσμα. Και 1η να έβγαινε στον ημιτελικό, καμία έκπληξη.
    Ιρλανδία: Επίσης αναμενόμενο.
    Λιθουανία: Καμία έκπληξη και εδώ. Έκπληξη ότι το top 4 του ημιτελικού εμφανίστηκε στο πρώτο μισό. Βέβαια ο ημιτελικός ήταν μόλις 15 χωρών, αλλά και πάλι.
    Λουξεμβούργο: Δεν εξεπλάγην, αλλά σίγουρα έπαιξε ρόλο η σειρά εμφάνισης, αλλά και ψηφίστηκε από το κοινό λόγω νοσταλγίας, καθώς, κατά τ’αλλα, δεν είχε συμμάχους στον ημιτελικό. Το ότι ξεπέρασε τους 100 βαθμούς και απείλησε Λιθουανία είναι εντυπωσιακό.
    Κύπρος: Εκεί την περίμενα, γύρω στο 7, τελικά ήταν λίγο πιο πάνω. Αν εμφανιζόταν αργότερα, ενδεχομένως θα ήταν και πιο ψηλά, αλλά δεν θα έπαιζε και κάποιον ρόλο, η πρόκριση είναι που μετράει.
    Φινλανδία: Ούτε και με αυτό εξεπλάγην. Στον ημιτελικό και πιο πάνω να τερμάτιζε δεν θα μου έκανε έκπληξη.
    Πορτογαλία: Αυτό ήταν έκπληξη. Σίγουρα το ότι εμφανίστηκε προτελευταία βοήθησε, αλλά ακόμα και η πρόκριση δεν ήταν δεδομένη, και εγώ προσωπικά πίστευα πως δεν θα τα καταφέρει. Όταν ανακοινώθηκε θεώρησα πως τερμάτισε 10η, α λα Εσθονία 2023. Αλλά άφησε πίσω της άλλες 2 χώρες.
    Σλοβενία: Εκεί την περίμενα.
    Σερβία: Την περίμενα και λίγο πιο πάνω, αλλά προφανώς η 2η θέση στη σειρά εμφάνισης δεν βοήθησε. 2η σερί χρονιά που η Σερβία προκρίνεται οριακά.
    Αυστραλία: Είχε φανεί στον ημιτελικό ότι μπορούσε να κάνει την ανατροπή και να περάσει, και ήταν εν τέλει πράγματι κοντά. Πάντως εγώ και τελευταία με 0 να τερμάτιζε δεν θα μου έκανε έκπληξη.
    Πολωνία: Η Πολωνία θεωρούσα ότι ήταν η 11η. Σίγουρα αυτή η χρονιά δεν ήταν καλή για την Πολωνία. Από το ’14 που επέστρεψε, στο κοινό είχε μείνει εκτός μόνο το ’21, το ’18 και ’19 που είχε αποκλειστεί, ήταν εντός 10άδας κοινού. Φυσικά πρόκειται για μια χώρα που μεταξύ 2005-2011 πήγε τελικό μόνο μια φορά (2008) οριακά, αλλά από το ’14 και μετά είχε αντιστραφεί η τάση. Του χρόνου καλύτερα θα πω εγώ.
    Μολδαβία: Εγώ την Τρίτη περίμενα ότι θα έκανε το θαύμα η Μολδαβία και θα περνούσε, αλλά όταν αποκλείστηκε, λόγω και των άλλων συμμετεχουσών, κατάλαβα ότι δεν θα ήταν οριακά εκτός, αλλά πιο χαμηλά. Ουσιαστικά ήταν στην μέση, αλλά και πιο κάτω να την έβλεπα, πάλι δεν θα μου έκανε έκπληξη
    Αζερμπαϊτζάν: Δεν δούλεψε το φουτουριστικό staging, αλλά ομολογώ πως το περίμενα πιο ψηλά, είχα την αίσθηση ότι ήταν 12ο. 2η σερί προτελευταία θέση σε ημιτελικό, μάλλον πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα στην αζέρικη επιλογή για να επανέλθει η χώρα στις παλιότερες δόξες της.
    Ισλανδία: ΟΚ δεν εξεπλάγην κιόλας με την τελευταία θέση (αλλά και πιο πάνω να την έβλεπα δεν θα μου έκανε εντύπωση), αλλά οι 3 πόντοι μου φαίνονται πολύ λίγοι. Πήρε 2 μόνο από Σουηδία, και 0 από Φινλανδία (αναφέρομαι στις Nordics), νομίζω μπορούσαν να είναι πιο γενναιόδωροι. Αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Πάντως η Κύπρος έκανε ό,τι μπορούσε.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *