Eurovision 2025: 10 Μαΐου η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού της Eurovision;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ελβετικών μέσων ενημέρωσης, η 10η Μαΐου είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για τον Μεγάλο Τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2025.

Τα τοπικά ελβετικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Hallenstadion στη Ζυρίχη, ενός χώρου που θα μπορούσε να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον ερχόμενο Μάιο, δήλωσε ότι η ανεπίσημη ημερομηνία για τον τελικό είναι η 10η Μαΐου. Ο χώρος φέρεται να έχει ενημερωθεί από το SRG SRR ότι θα πρέπει να είναι ελεύθερος για 6-8 εβδομάδες από τις αρχές Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου. Συγκεκριμένα ο Philipp Musshafen, Διευθύνων Σύμβουλος του Hallenstadion, δήλωσε:

«Το ESC είναι το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός στον κόσμο. 180 εκατομμύρια θεατές! Αυτό θα ήταν ανεκτίμητη διαφήμιση για τη Ζυρίχη, αλλά και για το Hallenstadion. Μας είπαν να κλείσουμε έξι με οκτώ εβδομάδες από τις αρχές Απριλίου περίπου έως τα μέσα Μαΐου 2025. Με πιθανή, ανεπίσημη ακόμη, ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού στις 10 Μαΐου».

Τα τελευταία χρόνια, ο διαγωνισμός φιλοξενείται τις μεσαίες εβδομάδες του Μαΐου και οι ημερομηνίες 6, 8 και 10 Μαΐου θα ταίριαζαν σε αυτή την τάση. Το μόνο μεγάλο συγκρουόμενο γεγονός γύρω από αυτές τις ημερομηνίες είναι ο ένας ημιτελικός του UEFA Europa League που διεξάγεται στις 8 Μαΐου.

Οι ημερομηνίες 13, 15 και 17 Μαΐου θα ήταν επίσης απαλλαγμένες από μεγάλες “συγκρούσεις” με άλλα μεγάλα πανευρωπαϊκά γεγονότα και θα εξακολουθούσαν να βρίσκονται στα «μέσα Μαΐου 2025». Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι ημερομηνίες από την EBU ή τον διοργανωτή ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Eurovision 2025
Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2025 θα διεξαχθεί στην Ελβετία μετά τη νίκη του Nemo με το «The Code». Η Ελβετία κέρδισε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για τρίτη φορά, έχοντας κερδίσει τις διοργανώσεις του 1956 και του 1988. Τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με πιθανές πόλεις υποδοχής σε ολόκληρη την Ελβετία.

Πηγή: escxtra


Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από την Eurovision 2025!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *