TEYA DORA from Serbia - Eurovision 2024 first rehearsal

Σερβία: Παραβιάζει τους κανονισμούς της EBU η διακοπή της μετάδοσης της Eurovision από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας;

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες ο πρώτος ημιτελικός του 68ου Διαγωνισμού της Eurovision, με δέκα χώρες να προκρίνονται στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Από την χθεσινή βραδιά ωστόσο, δεν έλλειψαν και τα απρόοπτα περιστατικά. Πιο συγκεκριμένα, αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την απόφαση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Σερβίας να διακόψει τη μετάδοση του σόου, κατά τη διάρκεια του διαγωνιστικού μέρους.

Το RTS διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση του διαγωνισμού για 25 λεπτά, μεταφέροντάς τη από το RTS 1 στο RTS 2. Ο λόγος της τροποποίησης του τηλεοπτικού προγράμματος ήταν η μετάδοση της έκτακτης επικαιρότητας και πιο συγκεκριμένα, η υποδοχή του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping στη χώρα.

Οι αντιδράσεις εστιάζουν στο γεγονός πως δεν προηγήθηκε κάποια ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού για την αλλαγή αυτή, με αποτέλεσμα σημαντικό ποσοστό των τηλεθεατών να μην παρακολουθήσει τις εμφανίσεις της Πολωνίας, της Κροατίας και της Ισλανδίας. Η μετάδοση μάλιστα διακόπηκε κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της πρώτης.

Συνεπώς, εγείρονται ερωτήματα ως προς την παραβίαση των κανονισμών του διαγωνισμού, καθώς με τον τρόπο αυτό αναιρείται η έννοια του δίκαιου ανταγωνισμού. Σε περίπτωση, μάλιστα, που οι αποκλεισμοί της Πολωνίας και της Ισλανδίας σχετίζονται με την μη ψήφισή τους από τη Σερβία, το ζήτημα αναμένεται να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει επίσημες τοποθετήσεις από την EBU και το RTS. Ωστόσο, εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα αναμένεται να σημειωθούν τις επόμενες ώρες.

Θυμίζουμε πως τη Σερβία εκπροσωπεί η Teya Dora, με το τραγούδι “Ramonda”, η οποία κατάφερε να ανατρέψει τις προβλέψεις των στoιχηματικών εταιρειών και να κερδίσει ένα από τα δέκα εισητήρια για τον τελικό του Σαββάτου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις αντιδράσεις της EBU και του RTS και να μαθαίνετε όλες τις εξελίξεις γύρω από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Πηγή: evrovizija.rs

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

 

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *