Βέλγιο: Δεν θα υπάρξει ανοιχτή διαδικασία υποβολής τραγουδιών για το Eurosong 2025!

Το VRT, η δημόσια τηλεόραση του Βελγίου, επιβεβαίωσε πριν από λίγο, πως δεν θα υπάρξει καμία διαδικασία ανοιχτής υποβολής αιτήσεων για το Eurosong 2025, τον εθνικό τελικό για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2025!

Mετά από μια δημόσια διαμαρτυρία του Joeri Fransen, το VRT μέσω του υπεύθυνου μουσικής του καναλιού, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους δεν θα υπάρξει μια ανοιχτή διαδικασία υποβολής:

«Αποκλείσαμε το ενδεχόμενο ενός ημιτελικού γύρου για το Eurosong. Παρατηρήσαμε πως ένα τέτοιο φορμάτ διαγωνισμού, είναι πιο ενδιαφέρον για νέους καλλιτέχνες που θα τους έκανε καλό η συμμετοχή, αλλά αποθεί αρκετά μεγάλα ονόματα, λόγω του ενδεχόμενου να χάσουν. Επίσης αποκλείσαμε την πιθανότητα ο οποιοσδήποτε να μπορεί να καταθέσει τραγούδια. Στο παρελθόν λάβαμε χιλιάδες τραγούδια, που έβαλαν πολλούς συνθέτες σε άσκοπη δουλειά.»

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην συνέχεια, θα είναι παρόμοια με αυτή που το VRT ακολούθησε το 2023.

Αφότου το κανάλι επικοινώνησε με δισκογραφικές εταιρίες, έχει ήδη μια λίστα με πιθανούς καλλιτέχνες, στους οποίους θα ζητηθεί να υποβάλουν δύο τραγούδια μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπου το VRT θα επιλέξει τους φιναλίστ για τον εθνικό τελικό.

Το Βέλγιο φέτος εκπροσώπησε ο Mustii, με το τραγούδι “Before The Party’s Over”, και παρόλο που ήταν από τα αγαπημένα των φαν, δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό:

https://youtu.be/hNIemQwCaM4

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Βελγίου στην Eurovision 2025, στην Ελβετία!

Πηγή: hln.be

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *