Χριστίνα Κίτσος: Έτοιμη για να φιλοξενήσει την Eurovision στη Γενεύη η Ελληνίδα δήμαρχος της πόλης!

Είναι η πρώτη Ελληνίδα εκλεγμένη δήμαρχος στην Ελβετία και μάλιστα σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της, την Γενεύη. Πρόκειται για την Χριστίνα Κίτσος η οποία από την 1η Ιουνίου 2024 είναι η δήμαρχος της πόλης και αυτή που θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να φέρει το διαγωνισμό τον Μάιο του 2025 στην Γενεύη.

Μια Ελληνίδα θα μας καλωσορίσει το 2025 στην Ελβετία;

Η Χριστίνα Κίτσος είναι παιδί Ελλήνων και δεύτερης γενιάς μετανάστης. Ασχολείται από πολύ μικρή με την πολιτική, στο σοσιαλιστικό κόμμα της Ελβετίας, περνώντας από όλα τα αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η άνοδος της Χριστίνας στη δημαρχία έρχεται ως αναγνώριση της αφοσίωσής της στη δημόσια υπηρεσία και της δέσμευσής της στην αντιμετώπιση βασικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη.

Το αξίωμα του δημάρχου της Γενεύης (maire de Genève) εναλλάσσεται ετησίως μεταξύ των πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου, της εκτελεστικής κυβέρνησης της πόλης. Η θητεία της Χριστίνας Κίτσος ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2024 και λήγει στις 31 Μαϊου του 2025. Θα είναι δηλαδή αυτή που θα διεξάγει όλη τη διαδικασία για την διεκδίκηση της διοργάνωσης της Eurovision 2025 στην Γενεύη, αλλά θα είναι και η δήμαρχος στην πόλη, όταν θα πραγματοποιείται ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, την επόμενη χρονιά.

Είχα την τύχη να γνωρίζω την Χριστίνα απ΄όταν ήμουν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και συμμετείχαμε μαζί σε ένα συνέδριο νέων αιρετών από όλη την Ευρώπη. Γνωρίζω πόσο πολύ αγαπά και είναι συνδεδεμένη με την Ελλάδα και την ελληνική της καταγωγή (ο πατέρας της έχει καταγωγή από την Θεσσαλονίκη) και θεωρώ πως θα ήταν μία υπέροχη ευκαιρία να πάμε σε μία πόλη που φιλοξενεί την Eurovision και η δήμαρχος της είναι μία νέα γυναίκα, που είναι και Ελληνίδα.

Η ίδια μας δήλωσε για την προοπτική και το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει η Γενεύη τον ερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού:

Η Eurovision είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να προωθηθεί η Γενεύη στον κόσμο, προωθώντας τη μουσική ως μια παγκόσμια γλώσσα που φέρνει κοντά χώρες, αλλάζει νοοτροπίες και μεταμορφώνει τις προοπτικές.

Γενεύη ή Ζυρίχη;

Ο δήμος, το καντόνι της Γενεύης και το ΔΣ του Palexpo, του χώρου δηλαδή που θα φιλοξενηθεί ο διαγωνισμός εφόσον η πόλη κερδίσει την διοργάνωση, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, σε μία προσπάθεια να φέρουν την Eurovision 2025 στην Γενεύη.

Μετά την αποχώρηση του Σεντ Γκάλεν από την κούρσα διεκδίκησης, ο μοναδικός αντίπαλος είναι η Ζυρίχη, η οποία σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες φαντάζει το φαβορί. Η Ζυρίχη δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επισήμως πως πρόκειται να καταθέσει υποψηφιότητα, αφού το ΔΣ της πόλης πρόκειται να αποφανθεί επ΄αυτού πολύ σύντομα.

Οι ενδιαφερόμενες πόλεις έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν υποψηφιότητα μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ η σχετική απόφαση για το ποια πόλη πρόκειται να φιλοξενήσει την Eurovision 2025 αναμένεται να ανακοινωθεί τον Αύγουστο.

Παρακάτω δείτε την συνέντευξη της Χριστίνας Κίτσος στην ΕΡΤ πριν δύο μήνες:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *