Eurovision 2025: Η χρηματοδότηση που προσφέρουν οι τέσσερις υποψήφιες πόλεις!

Στην τελική ευθεία έχουμε μπει για την επιλογή της πόλης που θα φιλοξενήσει πλέον την Eurovision 2025. Ζυρίχη, Γενεύη, Βέρνη και Βασιλεία κατέθεσαν την Παρασκευή 28 Ιουλίου επισήμως τις προτάσεις τους και πλέον αναμένουν την απόφαση της δημόσιας τηλεόρασης της Ελβετίας και της EBU. Οι τοπικές αρχές όμως των τεσσάρων πόλεων στηρίζουν οικονομικά τις υποψηφιότητες των πόλεων τους, θέλοντας να κάνουν πιο ισχυρούς τους φακέλους των υποψηφιοτήτων τους. Πόσα χρήματα όμως εμπεριέχονται στους φακέλους των τεσσάρων υποψηφιοτήτων; Ας τα δούμε αναλυτικά.

Ποιος προσφέρει τα περισσότερα;

Η δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, δεν έχει ανθηρά οικονομικά. Στο μέλλον, θα λαμβάνει μόνο 300 αντί για 335 φράγκα ετησίως από κάθε νοικοκυριό – την Πέμπτη η SRF ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περίπου 70 θέσεις πλήρους απασχόλησης μέχρι τις αρχές του 2025, ενώ πολιτικές δυνάμεις της χώρας υποστηρίζουν πως 200 φράγκα ανά νοικοκυριό είναι αρκετά. Συνεπώς η οικονομική βοήθεια που κάθε πόλη λαμβάνει από τις τοπικές αρχές της, είναι σημαντική για την επίτευξη του τελικού σκοπού, που για όλους είναι ο ίδιος. Η ανάληψη της διοργάνωσης της Eurovision 2025!

Η Γενεύη προσφέρει τα περισσότερα χρήματα: η πόλη και το καντόνι προσφέρουν 30 εκατομμύρια φράγκα. Η Ζυρίχη προσφέρει 25 εκατομμύρια, η Βασιλεία δέκα. Η Βέρνη έρχεται τελευταία: 8 εκατομμύρια φράγκα. Το καντόνι της έδρας του νικητή της Eurovision 2024 Nemo, προσφέρει μακράν τη χαμηλότερη οικονομική υποστήριξη. “Τα χρήματα όμως δεν είναι το παν”, αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης.

Η διαδικασία επιλογής

Τις επόμενες ημέρες θα λάβουν χώρα τα πρώτα διαδικτυακά meeting μεταξύ της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης και των ομάδων των τεσσάρων πόλεων. Στο τέλος Ιουλίου θα ανακοινώσει η SRF τις δύο επικρατέστερες υποψηφιότητες, τις οποίες κλιμάκιο της EBU και της δημόσιας τηλεόρασης της Ελβετίας θα επισκεφθούν ώστε να συζητήσουν, αλλά και να δούνε από κοντά τους προτεινόμενους χώρους διεξαγωγής της Eurovision 2025. Στο τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθεί η πόλη που θα φιλοξενήσει τον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον ερχόμενο Μάιο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Blick

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *