Η δήμαρχος της Γενεύης μιλά αποκλειστικά στο Eurovisionfun για την Eurovision 2025!

Η ελληνικής καταγωγής δήμαρχος της Γενεύης, Χριστίνα Κίτσος, μιλά αποκλειστικά στο Eurovisionfun αμέσως μετά την ανακοίνωση της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης και της EBU με την shortlist των δύο υποψήφιων πόλεων (Γενεύης και Βασιλείας), που συνεχίζουν να διεκδικούν την διοργάνωση της Eurovision 2025!

Πόλη της φιλοξενίας η Γενεύη αναφέρει η δήμαρχος της πόλης

Έχω την χαρά να γνωρίζω την Χριστίνα για περισσότερο από 15 χρόνια, όταν και οι δύο κάναμε το ντεμπούτο μας στην τοπική αυτοδιοίκηση ως νέοι δημοτικοί σύμβουλοι. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην τη συγχαρώ για την επιτυχία της πόλης της, να βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την ανάληψη της διοργάνωσης του 69ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision,  τον ερχόμενο Μάιο.

Χριστίνα συγχαρητήρια για την επιτυχία σας! Είναι πλέον πολύ πιθανό η Γενεύη να φιλοξενήσει την Eurovision 2025!

Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι όλοι στη Γενεύη και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να φέρουμε την Eurovision στην πόλη μας.

Που υπερτερεί η Γενεύη σε σχέση με τη Βασιλεία; Ποιο είναι το δυνατό σημείο της υποψηφιότητάς της;

Η μεγάλη δύναμη στη Γενεύη είναι η γνώση που έχουμε στην διοργάνωση μεγάλων events. Σαν παράδειγμα είχαμε φιλοξενήσει το summit των ΗΠΑ και της Ρωσίας το 2021 με τους Biden-Putin. Τόσο στο καντόνι όσο και στην πόλη, οι τοπικές βούλες υποστηρίζουν την πραγματοποίηση της Eurovision 2025 στην Γενεύη.

Κάποιο μήνυμα που θέλεις να στείλεις ως η δήμαρχος ενός εκ των δύο υποψηφίων πόλεων;

Η Γενεύη είναι έτοιμη να φιλοξενήσει την Eurovision 2025. Έχει αξίες φιλοξενίας, άνοιγμα στον κόσμο με 190 εθνικότητες παρούσες στην πόλη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην καρδιά της.

Χριστίνα σε ευχαριστούμε πολύ!

Εγώ σας ευχαριστώ και ευελπιστούμε να σας υποδεχθούμε όλους τον επόμενο Μάιο στη Γενεύη.

Ποια είναι η Χριστίνα Κίτσος

Η Χριστίνα Κίτσος είναι παιδί Ελλήνων και δεύτερης γενιάς μετανάστης. Ασχολείται από πολύ μικρή με την πολιτική, στο σοσιαλιστικό κόμμα της Ελβετίας, περνώντας από όλα τα αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η άνοδος της Χριστίνας στη δημαρχία έρχεται ως αναγνώριση της αφοσίωσής της στη δημόσια υπηρεσία και της δέσμευσής της στην αντιμετώπιση βασικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη.

Το αξίωμα του δημάρχου της  Γενεύης (maire de  Genève) εναλλάσσεται ετησίως μεταξύ των πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου, της εκτελεστικής κυβέρνησης της πόλης. Η θητεία της Χριστίνας Κίτσος ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2024 και λήγει στις 31 Μαϊου του 2025. Θα είναι δηλαδή αυτή που θα διεξάγει όλη τη διαδικασία για την διεκδίκηση της διοργάνωσης της Eurovision 2025 στην  Γενεύη, αλλά θα είναι και η δήμαρχος στην πόλη, όταν θα πραγματοποιείται ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, την επόμενη χρονιά.

Παρακάτω δείτε την συνέντευξη της Χριστίνας Κίτσος στην ΕΡΤ πριν τρεις μήνες:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *