Νορβηγία: Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή στη Eurovision 2025!

Ήδη από τον τελικό του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε, έχουν τεθεί ερωτήματα σχετικά με το αν η Νορβηγία θα συμμετάσχει στον μεγάλο μουσικό διαγωνισμό την επόμενη χρονιά. Πλέον, ο NRK μετά τη νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες προέβη σε ανακοινώσεις.

Η EBU έχει αναγνωρίσει ότι υπήρχαν προβλήματα φέτος και εργάζεται για να βρεθεί λύση. Όσα μας είπαν, πέρα ​​από αυτά που έχουν βγει δημόσια, ακούγονται πολύ καλά. Τώρα λοιπόν θα εργαστούμε εποικοδομητικά και θετικά για να βρεθεί η Νορβηγία στη Eurovision το 2025. Θα συμμετάσχουμε,

λέει ο μουσικός διευθυντής του Melodi Grand Prix, Stig Karlsen.

Τονίζει ότι δεν έχουν λάβει απάντηση για όλα όσα θα κάνει στη συνέχεια η EBU, αλλά ότι το σχέδιο του NRK είναι πλέον έτοιμο.

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς έχει οριστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 16 χώρες για τον διαγωνισμό του επόμενου έτους. Τόσο η Σουηδία όσο και η Δανία έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.

Ελπίζουμε ότι η EBU θα διασφαλίσει ότι η Eurovision δεν θα χρησιμοποιηθεί ως πολιτικό εργαλείο, γιατί αυτό έγινε αρκετά φέτος. Είναι επίσης σημαντικό να βελτιώσουν την επικοινωνία, τη διαχείριση κρίσεων και την ασφάλεια γύρω από την εκδήλωση.

Με φόντο τις φετινές αντιπαραθέσεις και διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, η EBU, η διοργανώτρια του διαγωνισμού, υποσχέθηκε μια διεξοδική αξιολόγηση και ανασκόπηση της εκδήλωσης.

Χθες, η EBU δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία εξετάζει περαιτέρω μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας των καλλιτεχνών. Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι δημιουργούν νέες ηγετικές θέσεις στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και ότι τους έχει προταθεί να δημιουργήσουν μια ομάδα κρίσεων που θα μπορεί να προλαμβάνει και να διαχειρίζεται κρίσεις.

Πρέπει να επικοινωνούμε καλά με τον καλλιτέχνη και να κατανοούμε τι κάνουμε και πώς το χειριζόμαστε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό ο καλλιτέχνης να έχει μια θετική εμπειρία σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Από τις χώρες που είναι εγγεγραμμένες για την επόμενη χρονιά, συναντούμε και το Ισραήλ. Υπήρξαν αρκετές διαδηλώσεις τόσο εδώ στη Νορβηγία όσο και σε πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη όταν τους επετράπη να συμμετάσχουν στον φετινό διαγωνισμό.

Ο NRK ξεκαθάρισε ότι δεν εμπλακούμε σε μποϊκοτάζ. Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι ότι η Eurovision δεν χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα για την πολιτική κάτι που η EBU δεν μπόρεσε να φέρει σε πέρας. Δεν μπορούμε να έχουμε χώρες που χρησιμοποιούν τον ανταγωνισμό ως πλατφόρμα προπαγάνδας.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2025!

πηγή: nrk.no

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *