Joost Klein, Photo: Andreas Papayiannakis

Ολλανδία: Περιμένει πράξεις από την EBU για να αποφασίσει αν συμμετάσχει ή όχι στην Eurovision 2025

Η Eurovision 2024 θα μείνει στην ιστορία ως, ενδεχομένως, η πιο αμφίρροπη στην ιστορία του θεσμού. Ένα από τα γεγονότα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των φαν, αλλά και των μέσων ενημέρωσης, ήταν ο αποκλεισμός της Ολλανδικής συμμετοχής μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού. Η EBU αιτιολόγησε την απόφασή της αυτή αναφέροντας πως ο Joost Klein, ο εκπρόσωπος της χώρας, άσκησε βία σε μέλος της παραγωγής, δίχως να διευκρινίσει ωστόσο εάν επρόκειτο για σωματική ή λεκτική βία.

Ο Avrotros, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας, δήλωσε εξ αρχής τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή του με την απόφαση της EBU, η οποία θεωρήθηκε πως ήταν “δυσανάλογη των περιστάσεων”.

Το παραπάνω γεγονός δεν ήταν παρά ένα εκ των πολλών αμφιλεγόμενων περιστατικών που προέκυψαν κατά τη φετινή διοργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό, η EBU ανακοίνωσε πως θα προβεί στην τροποποίηση των κανονισμών του διαγωνισμού, αποσκοπώντας στην ομαλή διεξαγωγή του και στην αποφυγή της επανάληψης των φετινών γεγονότων. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές αυτές, μπορείτε να διαβάσετε το αντίστοιχο άρθρο μας.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Ολλανδικού μέσου AD, οι φορείς λήψης αποφάσεων της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης πρόκειται να εξετάσουν τις επικείμενες αλλαγές και με βάση αυτές θα αποφασίσουν εάν η χώρα θα συμμετάσχει, η όχι, στον επόμενο διαγωνισμό.

Ο εκπρόσωπος τύπου του καναλιού δήλωσε πως το γεγονός πως διεξάγεται μία έρευνα προς εξέταση της διοργάνωσης αποτελεί ένα θετικό βήμα. Ωστόσο, τόνισε πως τα λόγια αυτά θα πρέπει να μεταφραστούν σε πράξη, δηλαδή σε σοβαρές και ουσιαστικές αλλαγές, ικανές να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού και την ευημερία των συμμετεχόντων.


Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγή: AD.nl 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *