Eurovision 2025: Την Παρασκευή η ανακοίνωση για τις δύο πόλεις που διεκδικούν ακόμη την διοργάνωση

Η ελβετική εφημερίδα “Blick” αναφέρει ότι το SSR-SRG θα επιλέξει αύριο το βράδυ τις πιθανές πόλεις που θα φιλοξενήσουν τη Eurovision 2025, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των υποψήφιων πόλεων από τέσσερις σε δύο. Η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις πόλεις που θα επιλεγούν θα γίνει την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Υπενθυμίζουμε πως συνολικά τέσσερις πόλεις διεκδικούν να φιλοξενήσουν τον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2025 στην Ελβετία: Γενεύη, Ζυρίχη, Βέρνη (μαζί με το Μπιεν) και Βασιλεία. Η Γενεύη και η Ζυρίχη είναι οι επικρατέστερες και τα φαβορί για να περάσουν στο επόμενο στάδιο της κούρσας για τη διοργάνωση της Eurovision του 2025. Τόσο η Γενεύη όσο και η Ζυρίχη διεκδικούν να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση με ισχυρές προσφορές και σημαντικές οικονομικές συνεισφορές.

Μια διευθύνουσα επιτροπή υπό την εποπτεία της επιχειρηματικής εταιρείας Pricewaterhouse Coopers θα καθορίσει την πόλη που θα φιλοξενήσει τη Eurovision το 2025. Η εν λόγω επιτροπή με επικεφαλής τον Gilles Marchand (Γενικό Διευθυντή της SRG) θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη 19 Ιουλίου και θα καταλήξει σε δύο υποψήφιες πόλεις.

Η επιτροπή της Eurovision 2025 αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη.

  • Gilles Marchand (Γενικός Διευθυντής SRG)
  • Nathalie Wappler (Διευθύντρια SRF)
  • Mario Timbal ( Διευθυντής RSI)
  • Beat Grossenbacher ( Οικονομικός διευθυντής SRG)
  • Bakel Walden (Διευθυντής Ανάπτυξης & Υπηρεσιών της SRG / Πρόεδρος της Ομάδας Αναφοράς της Eurovision)

Η πόλη που θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2025 αναμένεται να αποκαλυφθεί στα τέλη Αυγούστου.

Η Ελβετία θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision μετά τη νίκη του Nemo με το τραγούδι “The code” στη Eurovision 2024. Aυτή θα είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού, που η Ελβετία θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό καθώς έχει υπάρξει οικοδέσποινα χώρα το 1956 και το 1989.


Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις τελευταίες ενημερώσεις σχετικά με τον 69o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Πηγή: ESC Kombakt

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *